Huidu riscă ani grei după gratii. Ce pedeapsă poate lua "Cârcotașul"

716
1
Dacă va fi găsit vinovat de moartea celor două persoane implicate în accidentul de pe DN 1, realizatorul tv va fi condamnat la închisoare. Pedeapsă poate ajunge și la 10 ani.

Șerban Huidu riscă să facă ani grei de închisoare dacă va fi găsit vinovat de accidentul petrecut duminică pe DN1 în urma căruia două persoane au murit, iar o alta a fost accidentată grav.



"Huidu va fi încadrat probabil la ucidere din culpă. Dacă au murit mai multe persoane va fi o suplimentare de pedeapsă", a declarat pentru Realitatea.net, un cunoscut avocat bucureștean.

Potrivit articolului 178 din Codul Penal "uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispozițiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exercițiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activități, se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani. Dacă prin fapta săvârșită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevăzute în alineatele precedente se poate adăuga un spor până la 3 ani."

Cu alte cuvinte, Șerban Huidu riscă cel mult 10 ani de închisoare.

Huidu ar putea primi și o pedeapsă pentru vătămare coroporală. Dacă persoana rănită nu va avea nevoie de mai mult de 60 de zile de spitalizare, infracțiunea va fi încadrată la vătămare corporală, pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Dacă persoana rănită va sta la spital mai mult de 60 de zile, Huidu riscă să primească încă între 2 și 7 ani pentru vătămare corporală gravă. "Dacă fapta a produs vreuna din următoarele consecințe: pierderea unui simț sau organ, încetarea funcționării acestora, o infirmitate permanentă fizică ori psihică, sluțirea, avortul, ori punerea în primejdie a vieții persoanei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 10 ani. "

Cele două pedepse nu s-ar cumula însă, fiind pusă în executare cea mai mare.

Comentează știrea

RR
16 octombrie 2011
despre

1. Huidu nu avea ce cauta la volan, vreau sa vad un doctor in puscarie. 2. Pana la urma au murit doi oameni problema de fapt nu e la Huidu scuzati-ma ca va atrag atentia.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Eveniment : Accident rutier pe Podul de la Butelii
Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Eveniment : Accident spectaculos pe varianta Constanței
Pagina a fost generata in 0.3723 secunde