Iarăși circ! Mașinile parcate aiurea vor putea fi ridicate

1629
4

Articole de la același autor

Guvernul României a anunțat faptul că ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar va intra din nou în vigoare, după modificarea și completarea regulamentului de aplicare a OUG 195/2002.

Șoferii s-au împărțit în două tabere: pe de-o parte, cei care cred că această măsură este una necesară, iar pe de altă parte, cei care sunt de părere că vor reveni abuzurile făcute în urmă cu câțiva ani. Totuși, de această dată, s-a propus un set de reguli care să descurajeze apariția practicilor abuzive și deturnarea scopului măsurii într-unul comercial.

Potrivit Guvernului, polițistul rutier poate dispune ridicarea autovehiculelor în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară, în zona în care este interzisă staționarea, pe drumurile publice cu o lățime mai mică de 6 m, în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice și în pante sau rampe.

Interesant este faptul că ridicare autovehiculului încetează imediat dacă în mașină se află persoane. De asemenea, dacă, până la ridicarea mașinii, proprietarul sau utilizatorul autoturismului se prezintă la locul ridicării și este de acord cu suportarea cheltuielilor, autovehiculul nu va mai fi ridicat și transportat la locul de depozitare.

"Orice inițiativă care ar aduce un beneficiu fluenței și traficului rutier este binevenită", a precizat comisarul Ciprian Sobaru, șeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Rutier Constanța.

Deocamdată, administrațiile locale sunt în stand-by și așteaptă să vadă normele de aplicare ale legii care permite, din nou, ridicarea autovehiculelor. Momentan, doar polițiștii rutieri au posibilitatea de a dispune ridicarea autoturismelor parcate ilegal.

"Deocamdată a fost emis doar comunicatul. Așteptăm să fie emis actul normativ, împreună cu normele de aplicare și să vedem ce vom putea face. În acest moment, actul normativ nu permite decât celor de la Serviciul Rutier să ridice autoturisme", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ionela Halciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

v v v

Ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă s-a realizat în baza unor proceduri stabilite prin hotărâri ale consiliilor locale. Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că procedura de apli-care a măsurii de ridicare a vehiculelor staționate și oprite pe partea carosabilă nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale.

Guvernul mai precizează faptul că depozitarea se face numai în spații corespunzătoare, special amenajate de către administratorul drumului public sau administrația publică locală. Vehiculul ridicat se restituie după ce se face dovada achitării tarifului aferent operațiunilor efectuate, în baza documentelor care atestă proprietatea sau deținerea legală a acestuia. 

Comentează știrea

UN SOFER BATRAN
18 decembrie 2016
ASTA-I ROMANIA

NU ESTE NICI UN CIRC, ESTE LOGIC. CAND PIETONII MERG PE CAROSABIL, IMBECILII SE GAREAZA PE LOCUL REZERVAT POMPIERILOR, TRANSPORTULUI DE FONDURI,SALVARE, PE BANDA PT BICICLISTI SIGUR CA ESTE LOGIC SA LE RIDICI AUTOMOBILUL. NU AVETI LOC DE PARCARE ?CIRCULATI CU TRANSPORTUL IN COMUN SAU TAXI. UN POPOR DE BADARANI ,SOFERI ANALFABETI SUNT REVOLTATI CAND O LEGE REGLEMENTEAZA O SITUATIE LOGICA. AM OBSERVAT CA ACEEASI BADARANI SI ANALFABETI, IN OCCIDENT AU CU TOTUL ALT COMPORTAMENT.

popey
18 decembrie 2016
dezastru

In primul rand sa faca parcarii si dupa daca nu se respecta si se parcheaza aiurea sa ridice masinile la fel si cu soselele din toata tara si dupa sa vina cu sanctiuniile

borat
18 decembrie 2016
hmmm

este foarte bine se vor imbogatii din nou firmele alesilor asta este motivul acestor legi sa faca locuri de parcare acolo unde construiesc blocuri iar cei care le consturiesc langa geamul celor vechi sa asigure si locuri de parcare suntem cel mai bun stat in oferta de pedepse suntem intrebati de ce nu mergem la vot? , ce sa legem ? atata timp cat vom alege romani in functii d conducere o sa fie la fel sau mai rau...

costica
18 decembrie 2016
Cel mai important moment este acum!

Oferta remarcabila: castiguri acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: pacurarucostica1963@gmail com http://bit.ly/29ypMJN

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5557 secunde