Cartea de salvare la bordul mașinii și amenzile Poliției Rutiere. Cine minte și cu ce scop?

121494
12
În utlimele zile, mai multe articole au creat confuzie în rândul șoferilor, care au fost "informați" despre faptul că o nouă prevedere legislativă impune participanților la trafic să aibă în autovehicule o anume fișă, numită cartea de salvare la bord. Ba mai mult, circulă tot felul de povești cu șoferi amendați cu 1.000 lei de poliția rutieră pentru lipsa acestui document la bordul autoturismului.

Cu ajutorul acestei fișe, în cazul unui accident rutier, echipele de descarcerare vor fi informate că la bordul autoturismului dumnea-voastră se află o carte de salvare la bord, ce va scădea cu 30% durata de descarcerare a victimelor.

"Nu avem legislație în acest sens"

Polițiștii exclud posibilitatea ca șoferii să fie opriți și amendați pentru că nu ar avea cartea de salvare la bord atașată autoturismului.

"Nu avem legislație în acest sens, deocamdată nu există legislație care să prevadă sancțiuni pentru cartea de salvare la bord", a declarat pentru "Cuget Liber", comisar șef Constantin Dancu, șeful Serviciului Rutier Constanța. De asemenea, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" au precizat faptul că nu au luat la cunoștință cu privire la faptul că ar fi obligatorie cartea de salvare la bord.

"Nu știm dacă va fi obligatorie"

Reprezentanții celor care au încercat să ușureze munca autorităților și să scadă timpii de intervenție, prin crearea cărții de salvare la bord, spun că proiectul este la stadiul de propunere și nicidecum că șoferii ar fi obligați să aibă la bord această carte. "Cartea de salvare la bord nu este obligatorie, este doar la stadiul de propunere. Nu știm dacă va fi obligatorie, pentru că producătorii nu au pus la dispoziție cărți de salvare la bord pentru toate tipurile de autoturisme și nu se pot găsi sub nicio formă. Astfel, nu poate exista o lege în acest sens, în condițiile actuale. Oricum trebuie să știți faptul că aceste cărți nu sunt de vânzare, ci se pun gratuit la dispoziția automobiliștilor", au precizat reprezentanții Automobil Club Român.

Totuși, pentru cei care vor să aibă o astfel de carte de salvare la bord, trebuie să știe faptul că ea poate fi descărcată de pe site-ul www.acr.ro. Înainte de a descărca, trebuie să aveți în vedere marca, modelul și anul fabricației autoturismului, întrucât în caz contrar puteți descărca o carte de salvare a unui alt tip de autovehicul. Odată descărcată, cartea poate fi tipărită color și apoi lipită cu un autocolant la parasolarul din dreptul condu-cătorului auto. Foarte important de știut este faptul că nu trebuie să scoateți niciun ban din buzunar pentru a intra în posesia cărții de salvare la bord.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Tudor
22 noiembrie 2016
niste tepari

Voi nu sunteti normali? Cartea de salvare la bord? Adica undeva IN masina accidentata. Pai echipele alea de descarcerare stau sa caute cartea asta in niste fiare contorsionate si sa citeasca instructiuni sau sa salveze vieti? Cine doar a gandit asta e complet cretin sau ne crede dobitoci sa tinem toate informatiile necesare unui hot intr-o "carte" din torpedou.

Lipcan andrei
22 noiembrie 2016
cartea de salvare

de exemplu la VW...cartea este in germana...doar nu m-or pune sa o traduc la un traducator autorizat si sa car si chitanta cu mine?? o sa fac loc in masina la un biblioraft in care sa put toate kkturile care le cer astia..

ieu
23 noiembrie 2016
boboru

bani sa iasa!

D
23 noiembrie 2016
F

Sa ne înțelegem ... Este doar o foaie A4 aceasta "carte" adică schița la mașina ta , unde îți indica rezervorul, airbag.urile si altele ! Si se pune doar in stânga , la parasolar !

conducator auto
23 noiembrie 2016
foaie autovehicul

Eficient ar fi ca cei care vin sa descarcerere sa aibe o aplicatie, sau chiar acea hartie la ei. Vad autovehiculul, il identifica, citesc foaia si .... vad ei ce mai pot face pentru eventualele victime.

Kosty
27 noiembrie 2016
Vw

Nu găsesc sa descarc cartea pr Volkswagen sharan 2004 , știe cineva cum?

Annet
11 decembrie 2016
împrumut de finanțare

împrumut de finanțare împrumut de finanțare În această nouă sfârșitul anului 2016, directorul general Christian Aulagnier ma Dl Președinte banca BNP Paribas Vreau sa ajut oamenii care au nevoie și au adus bucurie în inimile lor. Financiară și de a vă ajuta să rezolve problemele financiare, care sunt respinse de către instituțiile financiare într-o cerere de împrumut. Din acest motiv, ele oferă împrumuturi variind de la 2.000 € la 5,000.000 €, cu o rată de 3% pe an. vă mulțumesc pentru înțelegere că Dumnezeu ne-aide.contacter e-mail: [email protected]

Augustin
4 ianuarie 2017
carte de salvare

Nici eu nu am gasit cartea de salvare pentru vw sharan 2004. daca o gasesti trimitemi-o si mie te rog. Multumesc

Răspuns la: Vw
Adăugat de : Kosty, 27 noiembrie 2016
Nu găsesc sa descarc cartea pr Volkswagen sharan 2004 , știe cineva cum?
Radu
27 februarie 2017
carte salvare sharan

http://www.volkswagen.de/content/medialib/vwd4/de/Modelle/Sonderfahrzeuge/Rettungsfahrzeuge/Downloads/2011_05_rettungsdatenblaettervwde/_jcr_content/renditions/rendition.file/2011_05_rettungsdatenblaetter_vw_de.pdf

Răspuns la: carte de salvare
Adăugat de : Augustin, 4 ianuarie 2017
Nici eu nu am gasit cartea de salvare pentru vw sharan 2004. daca o gasesti trimitemi-o si mie te rog. Multumesc
Radu
27 februarie 2017
carte Sharan

http://www.volkswagen.de/content/medialib/vwd4/de/Modelle/Sonderfahrzeuge/Rettungsfahrzeuge/Downloads/2011_05_rettungsdatenblaettervwde/_jcr_content/renditions/rendition.file/2011_05_rettungsdatenblaetter_vw_de.pdf

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5555 secunde