Iată ce trebuie să știe cei care sună la 112

190
Iată ce trebuie să știe cei care sună la 112 - numarulunicpentruapeluriledeurge-1360587350.jpg

Articole de la același autor

Ziua de 11 februarie marchează Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112. Numărul de urgență 112 este comun în toate statele Uniunii Europene și se folosește pentru a contacta gratuit serviciile de urgență.


Astăzi, polițiștii de ordine publică, polițiștii Serviciului Rutier, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Educație și Informare Rutieră, au desfășurat activități de informare a elevilor, în unitățile de învățământ, explicându-le acestora importanța și utilitatea Numărului Unic European de Urgență 112, precum și modul corect de apelare. Elevii au primit materiale educative și de informare referitoare la numărul 112. 


xxx


Numărul unic pentru apeluri de urgență 112 poate fi apelat gratuit din orice rețea de telefonie atunci când este necesară intervenția instituțiilor specializate, în situația în care este periclitată viața, integritatea ori sănătatea cetățeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul. 
Apelul către acest număr trebuie efectuat cât mai curând posi¬bil din momentul producerii evenimentului. Operatorul care va prelua apelul vă va chestiona în vederea stabilirii naturii urgenței! Apelarea abuzivă a acestui număr poate costa viața unui semen aflat în pericol. Convorbirile efectuate în sistemul 112 sunt înregistrate.
Persoana care apelează 112 trebuie să respecte următoarele reguli:
    - să nu intre în panică;
    - să răspundă clar tuturor întrebărilor operatorului;
    - să declare cât mai concis cele întâmplate;
    - să menționeze clar adresa la care s-au produs evenimentele (inclusiv punct de reper);
    - să respecte indicațiile operatorului până la sosirea echipajelor de intervenție;
    - să nu închidă telefonul până în momentul în care operatorul solicită acest lucru.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 08 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Ziua Europeană 112
Pagina a fost generata in 1.1968 secunde