Concurs Ziua Europeană 112

206
Ziua Europeană 112 - 112-1360316733.jpg

Articole de la același autor

În fiecare an, la data de 11 februarie se sărbătorește ziua numărului unic european de urgență 112, ce reprezintă sistemul tehnic și organizațional al recepționării și transmiterii apelurilor de urgență pentru asigurarea asistenței imediate în situații în care este periclitată viața, integritatea ori sănătatea cetățeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul. 

Numărul pan-european de urgență 112 a fost creat în 1991, iar din luna aprilie 2005, Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 a devenit operațional în toată România.

Începând cu anul 2008, 112 este unicul număr de urgență care poate fi folosit de pe orice telefon fix, telefon public sau mobil pentru a ajunge, gratuit, la serviciile de urgență (ambulanță, poliție, jandarmerie, pompieri) în orice țară a Uniunii Europene.

Asigurarea unei reacții imediate și oportune în situații deosebite constituie o direcție de acțiune importantă a Jandarmeriei Române.

Astfel, în anul 2012, la nivelul Jandarmeriei, au fost înregistrate 71 de solicitări prin sistemul 112, care au constat, în principal în intervenții în cazuri de violență, furturi de componente metalice, sustrageri diverse articole din magazine, tulburarea ordinii și liniștii publice, apeluri ale turiștilor aflați în dificultate pe litoral, în timpul sezonului estival, etc.

Numai în anul 2012, necesitatea apelării numărului unic de urgență 112 și situațiile în care trebuie utilizat a fost adus la cunoștința elevilor pe timpul desfășurării a 83 acțiuni de prevenire a consumului de droguri și a delicvenței juvenile în instituțiile de învățământ din localitățile județului Constanța, în cadrul Campaniilor de prevenire "Evitații întâlnirea cu drogurile" și "Violența - un drum către nicăieri", în baza protocolului de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Jandarmeria Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4164 secunde