Iată cum a fost comis jaful de la Cafe Cafe!

3932
Iată cum a fost comis jaful de la Cafe Cafe! - b2e34d0eb157c2b6bfd40d9c1df21c36.jpg

Articole de la același autor

# Paznicul localului, de 71 de ani, s-a apărat cu o… sticlă!!! # Procurorii au dispus cercetarea, pentru neglijență în serviciu, a unei asistente și a unui medic de la Spitalul Județean # Restaurantul Café Café va fi verificat, la sesizarea Parchetului, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă și Inspectoratul de Poliție Județean Constanța

Vineri, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au hotărât punerea în libertate a lui Laurențiu Bogdan Târziu, de 23 de ani, acuzat de comiterea infracțiunii de tâinuire în dosarul jafului de la Café Café soldat cu moartea paznicul localului. În ceea ce îi privește pe Cezar Virgil Stăncescu, de 22 de ani, și Ion Costin, de 19 ani, acuzați de tâlhărie urmată de moartea victimei, respectiv complicitate la această infracțiune, judecătorii au decis ca ei să rămână după gratii.

În cursul zilei de 31 mai, în jurul orei 7,00, polițiștii au fost sesizați de Petru Brat, că Marin Lixăn-droiu, paznicul restaurantului Café Café, a fost găsit plin de sânge. El a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar medicii l-au băgat în sala de operație deoarece avea mai multe lovituri la cap.
Oamenii legii s-au deplasat la restaurantul Café Café și au constatat că este vorba despre o tâlhărie. Din cercetări a reieșit că indivizi necunoscuți au intrat în local și l-au luat la bătaie pe paznic până l-au lăsat într-o baltă de sânge. Tâlharii au furat casa de valori în care se aflau vânzările din week-end, aproximativ 20.000 de lei, și două laptopuri.
Polițiștii au reușit în timp record să-i identifice și să-i prindă pe autorii jafului de la restaurantul Café Café situat în centrul Constanței. La numai 24 de ore de la comiterea infracțiunii, Cezar Virgil Stăncescu, Laurențiu Bogdan Târziu și Ion Costin au fost reținuți, iar apoi arestați.
În urma investigațiilor efectuate de polițiști a reieșit că principalul suspect de comiterea faptei este Cezar Virgil Stăncescu, un fost angajat care a lucrat la restaurantul respectiv ca ospătar, aproximativ două luni, dar fusese dat afară din cauza unor probleme la locul de muncă.

Paznicul s-a apărat cu o… sticlă!!!
În rechizitoriu se reține că Stăncescu i-a propus lui Ion Costin să sustragă împreună o "cutie cu bani", explicându-i acestuia că știe totul despre locul viitorului jaf și spunând că "pe paznic îl va bate el, dacă se trezește, întrucât pe la ora 3 deja doarme".
Așa se face că, în noaptea de 30 spre 31 mai 2010, în jurul orei 2, Stăncescu s-a deplasat în zona "Lupoaică", apoi în apropierea restaurantului Café Café. El s-a schimbat de haine, îmbrăcându-se cu unele pregătite special pentru comiterea jafului, și a așteptat să se facă ora 3 în zona gardului viu de lângă scările de la restaurantul Zorile.
La ora stabilită, el a pătruns pe un traseu știut, respectiv sărind peste un garaj de lângă restaurant, iar apoi, prin deschiderea unui geam, a pătruns în interiorul localului. Așa cum preconizase, paznicul dormea pe o canapea din interior, așa că Stăncescu a luat cheile pe care acesta le avea asupra sa și a încercat să meargă spre zona birourilor, acolo unde știa că sunt banii. Numai că, în drum spre locul respectiv, Stăncescu s-a împiedicat de un scaun, iar zgomotul făcut l-a trezit pe paznic. Acesta din urmă s-a ridicat, a luat o sticlă în mână, cu care a încercat să îl lovească pe Stăncescu. Numai că inculpatul a reacționat cu o sălbăticie ieșită din comun, lovindu-l aprig pe bătrân cu pumnii și picioarele, în scurt timp acesta căzând la podea în stare de inconștiență.
Lăsând un om în urma sa într-o baltă de sânge, fostul angajat de la Café Café și-a continuat drumul spre birouri, de unde a luat două laptop-uri și seiful.
În jurul orei 4, Stăncescu a ieșit din local, neinteresându-l starea victimei și apelându-l telefonic pe Ion Costin, care, la rândul lui, l-a sunat pe Târziu.
Inițial, Stăncescu promisese celor doi complici 10% din pradă, însă, dată fiind valoarea nesperată a acesteia, oferta a crescut la 15%.
Ei s-au deplasat pe malul Canalului - Dunăre Marea Neagră, unde au deschis cutia de bani, în interiorul căreia au găsit 17.000 de lei, 2.750 de euro, 900 de dolari și câteva înscrisuri. Ion Costin a primit 2.000 de lei, 450 de euro, 200 de dolari și unul dintre laptop-uri, iar Târziu aproximativ 4.000 de lei. Cel din urmă a luat legătura cu Onsel Isleam, căruia i-a cerut să îi permită să depoziteze banii la el acasă, pentru a nu fi descoperit de părinții săi.

O asistentă și un medic din Spitalul Județean Constanța, cercetați pentru neglijență în serviciu
Între timp, victima Marin Lixăndroiu a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde, potrivit declarațiilor soției și fiului său date în fața procurorilor, a fost ignorat aproximativ 15 - 18 ore. Mai mult, rudele victimei le-au declarat procurorilor că o asistentă rămasă încă neidentificată, în după-amiaza zilei de 31 mai, i-ar fi spus soției victimei că "din moment ce nu este ea agresorul, victima poate și să fie aruncată în stradă". Dată fiind "grija" arătată de cadrele medicale, în timpul nopții următoare, victima a intrat în comă, dar medicul de gardă ar fi refuzat să se trezească din somn până spre dimineață, în jurul orei 6, când ar fi negat că bărbatul s-ar fi aflat în comă, susțin procurorii în rechizi-toriu, acest lucru fiind făcut abia după venirea medicului ORL-ist.
Ulterior, din cauza complicațiilor survenite, la data de 15 iunie, Marin Lixăndroiu a decedat, cauza decesului fiind stabilită ca fiind "contuziile meningo-cerebrale consecutive unui traumatism cranio-cerebral și facial cu hematom subdural bilateral operat".
Procurorii constănțeni au dispus disjungerea cauzei, pentru neglijență în serviciu, raportat la asistenta de gardă de la Spitalul Județean Constanța, care urmează a fi identificată, precum și față de medicul de gardă de pe secția unde a fost internată victima.

ITM-ul și IPJ-ul trimise la Café Café
Totodată, procurorii au sesizat și o aparentă culpă atât în organizarea sistemului de pază în cadrul societății SC "Restaurant Meditera-nean" SRL, administrată de Iuliu Cătălin Nedelcu, cât și din perspectiva modalității de angajare a lui Cezar Virgil Stăncescu și a victimei Marin Lixăndroiu. Anchetatorii spun că "nu pare în regulă lipsa oricărui sistem de alarmare antiefracție a terasei în cauză și nici angajarea unui bătrân de 71 de ani drept paznic, mai ales că acesta nu era dotat cu un minimum de mijloace care l-ar fi putut ajuta să înlăture atacul inculpatului asupra sa".
Procurorii au mai dispus sesizarea ITM, referitor la angajările făcute la SC Restaurant Mediteranean SRL, precum și IPJ Constanța, privind analiza modului de asigurare a pazei la societatea respectivă.
În fața procurorilor, Stăncescu a recunoscut comiterea faptei și a spus că nu a vrut să îl omoare pe paznic. El a declarat, de asemenea, procurorilor, că "îi are pe conștiință atât pe victimă, cât și pe complice".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Iunie 2010
Stire din Eveniment : "Am făcut asta pentru bani!"
Pagina a fost generata in 0.9078 secunde