Dosarul jafului de la "Cafe Cafe" ia drumul instanței

3700
Dosarul jafului de la
Procurorii au finalizat cercetările în dosarul jafului de la "Cafe Cafe", care s-a soldat cu moartea paznicului localului, în vârstă de 72 de ani. La finele săptămânii trecute, celor trei inculpați le-a fost prezentat materialul de urmărire penală, în aceste zile dosarul lor urmând a fi trimis magistraților de la Tribunalul Constanța, care trebuie să stabilească primul termen de judecată.

În cursul zilei de 31 mai, în jurul orei 7,00, polițiștii au fost sesizați de Petru Brat că Marin Lixăndroiu, paznicul restaurantului "Cafe Cafe", a fost găsit plin de sânge. El a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar medicii l-au băgat în sala de operație deoarece avea mai multe lovituri la cap.
Oamenii legii s-au deplasat la restaurantul "Cafe Cafe" și au constatat că este vorba despre o tâlhărie. Din cercetări a reieșit că mai mulți indivizi necunoscuți au intrat în local și l-au luat la bătaie pe paznic până l-au lăsat într-o baltă de sânge. Tâlharii au furat casa de valori în care se aflau vânzările din week-end, aproximativ 20.000 de lei, și două laptop-uri.
Polițiștii au reușit în timp record să-i identifice și să-i prindă pe autorii jafului de la restaurantul "Cafe Cafe" situat în centrul Constanței. La numai 24 de ore de la comiterea infracțiunii, Cezar Virgil Stăncescu, de 22 de ani, Laurențiu Bogdan Târziu, de 23 de ani, și Ion Costin, de 19 ani, au fost reținuți iar apoi arestați.
În urma investigațiilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că principalul suspect de comiterea faptei este Cezar Virgil Stăncescu, un fost angajat care a lucrat la restaurantul respectiv, dar fusese dat afară din cauza unor probleme la locul de muncă. Oamenii legii susțin că la săvârșirea infracțiunii, împreună cu Stăncescu, au mai participat Laurențiu Bogdan Târziu și Ion Costin, care l-au ajutat să fugă cu autoturismul și să transporte casa de valori. După ce au luat banii, cei trei au aruncat caseta metalică în Canalul Poarta Albă - Midia Năvodari. În urma perchezițiilor, anchetatorii au reușit să recupereze cele două laptop-uri și suma de 14.000 de lei.
După două săptămâni, Marin Lixăndroiu a decedat, ceea ce a atras competența altor procurori, dosarul fiind declinat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța la Parchetul de pe lângă Tribunal. De asemenea, încadrările juridice ale inculpaților au suferit și ele modificări: Stăncescu a fost acuzat de tâlhărie urmată de moartea victimei, Târziu - de complicitate la tâlhărie urmată de moartea victimei, iar Costin, de tăinuire.
Pentru că gradul de implicare a lui Târziu și Costin în comiterea faptei a fost aproximativ același, avocatul lui Ion Costin a încercat să demonstreze procurorilor că el nu a participat în vreun fel la comiterea tâlhăriei, ci a avut tot rolul de tăinuitor, prin urmare solicitând schimbarea încadrării juridice din complicitate la tâlhărie urmată de moarte victimei în tăinuire. În acest sens, s-a dispus testarea cu aparatul Poligraf a lui Ion Costin, rezultatul fiind că acesta nu a mințit. Chiar și așa, procurorul de caz a respins cererea avocatului, Costin urmând a fi trimis în fața judecătorilor ca fiind co-autorul unei infracțiuni extrem de grave, pentru care riscă ani grei de pușcărie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Iunie 2010
Stire din Eveniment : "Am făcut asta pentru bani!"
Pagina a fost generata in 0.6805 secunde