Ieri, peste 600 de hectare din țară au fost afectate de incendii

239
Ieri, peste 600 de hectare din țară au fost afectate de incendii - incendiu-1345805158.jpg
Conform situației centralizate în cursul acestei dimineți, 633 de hectare au fost afectate de incendiile de vegetație uscată și fond forestier, în 29 de județe ale țării.

Potrivit MAI, 730 de pompieri militari, sprijiniți de pompieri civili, jandarmi, polițiști și angajați ai Inspectoratului General de Aviație și ai ocoalelor silvice, continuă lupta cu focul pentru localizarea și lichidarea focarelor existente și pentru supravegherea zonelor afectate.

În județul Argeș, de exemplu, în cursul zilei de ieri, din cauza intensificării vântului și a curenților de aer formați, dar și a manifestării incendiului în subteran, la vegetația extrem de uscată, incendiul din zona golului alpin din Muntele Podeanu s-a extins, existând pericolul propagării acestuia la pădure. S-a luat decizia de a solicita un elicopter al Inspectoratului General de Aviație în sprijinul pompierilor militari și a lucrătorilor silvici care intervin în continuare pentru limitarea propagării incendiului și lichidarea focarelor identificate. Acesta a survolat zona pentru recunoaștere aeriană, ulterior intervenind și prin aruncare de substanțe stingătoare. Și în cursul zilei de astăzi vor fi executate alte misiuni de stingere, în prezent incendiul manifestându-se pe aproximativ 25 de hectare. Totodată, pe timpul nopții s-a organizat supravegherea permanentă a zonei afectate cu efectivele I.S.U. Argeș campate în munte. Intervenția de stingere este dificilă având în vedere altitudinea de aproximativ 2000 m, inexistența surselor de apă în zonă, condițiile meteo nefavorabile (vânt foarte puternic), pante foarte abrupte și terenul accidentat.

Pentru a treia zi consecutiv, ieri, 23 august a.c., peste 80 de persoane (pompieri militari, lucrători silvici, pompieri voluntari, angajați ai primăriei și voluntari civili) au acționat pentru stingerea incendiului de fond forestier izbucnit pe teritoriul administrativ al municipiului Gheorgheni, județul Harghita, în zona Kovacs Peter, pe o parcelă aparținând de Fondul Forestier de Stat - Ocolul Silvic Miercurea - Ciuc. Intervenția va continua și în cursul zilei de astăzi, la locul incendiului deplasându-se, în această dimineață, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului de pompieri Gheorgheni, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și un autocamion de intervenție.

Pompierii militari gorjeni și hunedoreni au intervenit în cursul zilei de ieri pentru localizarea și lichidarea unui incendiu declanșat într-un gol alpin din Punctul Zănoaga, la granița județelor Gorj și Hunedoara, pe un teren montan greu accesibil. Focul a fost stins în aproximativ șase ore, fiind afectată o suprafață de circa 25 de hectare de vegetație uscată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 23 August 2012
Stire din Eveniment : Incendiu în Gara de Nord
Pagina a fost generata in 1.2969 secunde