Video Imagini DRAMATICE. Mineralierul "Stellar Banner" S-A SCUFUNDAT! Galerie foto / video

4017
Mineralierul "Stellar Banner", deținut de compania Polaris Shipping din Coreea de Sud, a fost remorcat și dus departe de coasta braziliană, după ce echipa de inspecție a declarat nava ca fiind nesigură.

"În urma unei inspecții ample a societății de clasificare și a inspectorilor, integritatea structurală a carenei a fost declarată nesigură. Probleme de siguranță sunt semnificative", a confirmat Polaris Shipping.

Nava s-a scufundat, vineri, 12 iunie, după ce a fost readusă pe linia de plutire și remorcată în ape mai adânci pentru inspecție, la începutul lunii iunie, informează worldmaritimenews.com. 

XXX

Reamintim că dezastrul mineralierului "Stellar Banner" s-a petrecut în data de 24 februarie 2020. Nava, construită în anul 2016, s-a înclinat spre tribord, dar nu s-a scufundat. Cei 20 de membri ai echipajului au fost evacuați, niciun navigator nefiind rănit.

După producerea nefericitului incident naval, compania și autoritățile competente au căutat soluții pentru a evita o posibilă poluare de proporții.

Înainte de ranfluarea navei, echipele de salvare, conduse de Ardent și OceanPact, au evacuat aproximativ 3.500 de tone de combustibil, operațiunea fiind finalizată la sfârșitul lunii martie.

Salvatorii au trecut apoi la descărcarea încărcăturii navei - aproximativ 295 kt de minereu de fier -, astfel încât o parte a punților scufundate au ieșit din apă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0946 secunde