În caz de RĂZBOI, RECRUTAREA DEVINE OBLIGATORIE

3097
33
În caz de RĂZBOI, RECRUTAREA DEVINE OBLIGATORIE - omlt-1399018319.jpg

Articole recomandate

În contextul situației tensionate din Ucraina, în Monitorul Oficial a fost publicat modelul certificatului medical pe care toți tinerii sunt obligați să-l dețină la recrutare, în perioada stării de război. Conform prevederilor legale, în cazul mobilizării sau a războiului, sunt obligați să îndeplinească serviciul militar toți bărbații apți, cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani.

Legea arată că "la declararea mobilizării și a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen devine obligatorie pentru bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, ce îndeplinesc criteriile pentru a face serviciul militar".

Noul model al certificatului precizează că tinerii vor trebui să-și facă analize, pentru a se verifica dacă au heptatita B sau C.

Acest ordin este semnat de către: ministrul Apărării Naționale - Mircea Dușa, ministrul Justiției - Robert Marius Cazanciuc, directorul Serviciului Român de Informații - George Maior, directorul Serviciului de Protecție și Pază - Lucian Pahonțu, ministrul Afacerilor Interne - Radu Stroe, ministrul Sănătății - Nicolae Banicioiu, directorul Serviciului de Informații Externe - Teodor Meleșcanu, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale - Marcel Opriș.


Comentează știrea

33 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
tetea
2 mai 2014
acelasi

ia sa vedem daca tiganii si ungurii vor fi deranjati cu ordinul

Gigi
2 mai 2014
acelasi2

Iti dai seama ca majoritatea tiganilor borati nici nu au acte de identitate...

cetateanul nedumerit
2 mai 2014
...si cu serviciul cum ramane ?

Da, O.K. ! Dar, stimati compatrioti, atunci sa va ganditi si la reintoarcerea recrutilor (care mai raman in viata...) in societatea civila ! Daca este sa ne luam dupa ultimele legi privind mobilizarea populatiei in cazuri de razboi, atunci, statul NU ESTE OBLIGAT SA-I GARANTEZE RECRUTULUI RECAPATAREA LOCULUI DE MUNCA !!! Stiati ca, inainte de profesionalizarea armatei si de desfiintarea serviciului militar obligatoriu, plecai "la oaste" iar cand te intorceai, dupa 1 an si sase luni, trebuia sa-ti cauti de munca ?! Atentie, ma refer la legile din domeniul apararii de dupa 1990 ! Asa ca, daca tot trimiteti carne de tun pe front, macar sa aiba serviciu, oamenii, la intoarcere !

razvan
2 mai 2014
armata

xxx

viktor
2 mai 2014
o mika manevra din care nimeni nu a inteles nimik!!

ca de obicei presa dezinformeaza masiv...face oare cineva diferenta dintre incorporare si recrutare?? astazi toti copii de 18 ani merg la recrutare chiar daca nu se mai efectuaza serviciul militar obligatoriu..asa e ?.... faza cu noul buletin de recrutare e ca se pregateste o mica "manevra din care jmekerii posesori de cabinete medicale sa faca niste bani foarte multi din analize obligatorii care vor invarti in econmie cateva milioane bune de euroi..prin buzunarele lor....asta e de fapt manevra... cine isi inchipuie ca razboiul din ziua de azi se mai desfasoara cu mana pe pusca sau pe sabie e din alt film... Asa ca spor la dezinformat poporul in continuare in cautarea de senzational...

moarte curata
3 mai 2014
In caz de razboi Romania moare

Ce poate sa mai faca Romania in caz de razboi??Tinerii au plecat din tara si mai ales ca nu sunt prosti sa stea sa isi piarda vietile in razboi.Recrutarea nu se face automat mai ales Romania nici nu are cu cine.Pa Va doresc succes.

generalu
3 mai 2014
rasbelu

La Vama Veche zillele astea marfa de recrutare berechet dar vorba aia ,,, la placinte inainte ,la razboi inapoi".

..........
3 mai 2014
.........

Sa fie recrutat Mazare si gasca lui de hoti, eu mai degraba imi trag un glon in cap decat sa apar puslamalele din Romania, Obligatoriu? auzi frate la ei, se fac sefi pe propriile vieti,, Tonta si cu gastile de hoti sa ne mae=nevreze vietile...

Gheorghe
3 mai 2014
Razboiul Romaniei

ADEVARUL = Romanii au luptat intotdeauna fara frica de moarte pentru ca Hristos ne-A aratat ca NU EXISTA MOARTE! Cu aceasta CREDINTA in suflet, toate celelate(gasca de hoti, etc...) sunt ignorate. Realitatea = Denigrarea neamului romanesc de catre Romani (vezi ce scriu ceilalti, etc), inducerea fricii, adica opusul lui Hristos. COMPARATIE: ADEVARUL traieste prin El insusi, iar minciuna = REALITATEA, are nevoie de adevar ca sa traiasca! Intr-o buna zii si noi ca persoane, dar si poporul nostru v-a fi judecat. Ca credeti sau nu ACESTA ESTE ADEVARUL. Ascultati-va glasul constiintei pentru ca acolo este linia de referinta - LEGEA MORALA si ganditi-va unde vreti sa va petreceti viata cea adevarata. Deci FRUNTEA SUS!

Debus
4 mai 2014
Mda

O mai lupta pentru tara asta baba si mitraliera. Sanatate si drum bun, o sa luptati in razboi cu pensionarii, asistatii si minoritatile, dar si minoritatile vor fugi cum vad pamantul. Haha. Raman Ponta si cu Dusa la oaste.

33 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3325 secunde