Cum își recrutează firmele angajații

283
1
Cum își recrutează firmele angajații - vreisafacioschimbaredescoperabes-1352988154.jpg

Articole de la același autor

Un sfert din angajatori recrutează personal prin intermediul rețelei de socializare Facebook. Aceasta reiese dintr-un studiu recent realizat pe BestJobs.ro, de unde mai rezultă că 12% din firme au angajat utilizând blogul companiei.

În același timp, chiar dacă până acum nu au recrutat prin social media, alți 36% dintre recrutori au în plan și acest tip de identificare a potențialilor viitori angajați. La polul opus se află, însă, 26% dintre recrutorii ce au participat la sondaj care au mărturisit că nu au încredere în acest tip de platforme.


În același timp, un sondaj asemănător relevă că 38% dintre angajatori caută în social media, înaintea unui interviu, informații despre candidatul ce le va trece pragul, în timp ce 16% dintre aceștia susțin că de acum înainte plănuiesc să verifice informațiile din CV cu cele prezente pe rețelele de socializare.


O altă tendința pe piața muncii este utilizarea telefoanelor mobile în recrutare, o practică des întâlnita printre candidați. Statisticile arată că numai în luna octombrie numărul aplicărilor la job-uri de pe un telefon mobil a crescut la 30.600, în contextul în care în august numărul aplicărilor atingea abia 13.000, respectiv 20.000 de aplicări în septembrie 2012.


Comentează știrea

constanteanul serios
15 noiembrie 2012
recrutare...

asta e motivul pentru care oamenii seriosi, cu adevarat valorosi nu sutn recrutati prin facebook... de ce? pentru ca nu au cont pe aceasta platforma de "socializare"... sau "indobitocire in masa"... continuati, micii mei cobai, sa postati toate imbecilitatile despre voi... faceti-va autoportreetul... cu alte cuvinte ordo ab chao... hahahaha

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3552 secunde