În ce zone ale Constanței sunt amendați cei mai indisciplinați cetățeni

364
2
Așa cum șoferii au artere preferate, unde uită să ridice piciorul de pe accelerație, la fel, sunt zone în municipiul Constanța, care "abundă" în pietoni indisciplinați. Printre acestea, în top sunt zona Casei de Cultură și strada Theodor Burada, în apropierea gării.

Pietonii indisciplinați sunt amendați periodic, poate-poate se gândesc să nu mai încalce legea și se vor învăța minte în acest fel să traverseze pe la trecerea de pietoni. Printre cele mai "amendate" zone ale Constanței se numără bulevardul Tomis, în piața Tomis 3, pe strada Theodor Burada, zona gării și autogării, pe bulevardul I.C. Brătianu, zona Policlinicii 2, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Casa de Cultură, și bulevardul Aurel Vlaicu, zona CET.  "În perioada 6-19 mai, polițiștii rutieri desfășoară o acțiune, vizați fiind pietonii indisciplinați, care traversează strada prin loc nepermis. De la începutul activității au fost date 1.622 de sancțiuni contravenționale. Polițiștii rutieri organizează și întâlniri cu elevii în școli, pentru că copiii reprezintă principala categorie de persoane cu risc de implicare în accidente rutiere", precizează Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Serviciului Rutier Constanța.

Vitezomanii preferă Șoseaua Mangaliei și stațiunea Mamaia

Și șoferii care apasă pe pedala de accelerație mai mult decât permite legea au "zonele" lor preferate. Astfel, pe timp de zi, cele mai avantajoase șosele de a face raliuri sunt strada Soveja, în zona Tăbăcărie, bulevardul I.C. Brătianu, în zona Școlii numărul 8 și bulevardul Aurel Vlaicu, în zona CET. Pe timp de noapte însă, bulevardele late și, de preferat, liniare, sunt deliciul vitezomanilor. Astfel, cei mai sancționați șoferi pe timp de noapte, în ceea ce privește depășirea vitezei legale, sunt cei care au circulat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Șoseaua Mangaliei, bulevardul I.C. Brătianu, bulevardul Aurel Vlaicu și stațiunea Mamaia.

Pietoni care riscă să fie călcați pe zebră? Pe strada Soveja

În ceea ce îi privește pe conducătorii auto care nu acordă prioritate pietonilor aflați în traversare regu-lamentară, pe trecerea de pietoni, situația este simplă. Zonele în care șoferii au rămas cel mai des fără permisele de conducere sunt marcajele pietonale de pe bulevardele I.C. Brătianu și Alexandru Lăpușneanu, strada Soveja, în dreptul Palatului Copiilor și la intersecția străzilor Soveja și Barbu Ștefănescu Delavrancea. În plus, fără permis au rămas și mulți conducători auto cărora nu le ajung benzile pe fiecare sens de mers, ci au efectuat depășiri neregulamentare. În "topul" celor mai periculoase zone de acest fel se află Șoseaua Mangaliei și bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Industrială.

Care este soluția?

"Soluția, în aceste cazuri, este, în primul rând, educația rutieră, însă făcută începând din școală. Apoi, o altă variantă sunt amenajările rutiere, cum ar fi un gard pietonal, acolo unde se traversează prin loc nepermis. În această situație, nici autoturismele nu vor mai fi parcare pe trotuar. O altă soluție ar fi separatoarele de sens, pentru că nici pietonii nu ar mai putea traversa, nici nu s-ar mai efectua depășiri sau manevre neregu-lamentare. Și dispozitivele de calmare a traficului ar putea fi o variantă, în apropierea marcajelor pietonale, pentru a reduce semnificativ accidentele rutiere cu pietoni sau neacordarea de prioritate pietonilor pe marcajul pietonal", afirmă Ciprian Sobaru, șeful Serviciului Rutier Constanța.

Comentează știrea

Mr.Delirium Tremens
16 mai 2013
Theodor Burada

Pe trotuar nu poti sa mergi.Sunt masini parcate pana in gard.(vezi poza nr.3/5-str.Theodor Burada). Domnul primar Delirium a desfiintat parcarea din fata garii.Acum este autogara.In conditiile astea autoturismele au ajuns pe trotuarul vecin.Politia domnului primar Delirium Tremens a trecut la amenzi.Sunt amendati pietonii.Uitati-va cum se deplaseaza pe carosabil inclusiv politia si persoana amendata.Priviti cum si-au parcat masina politiei,cu spatele aproape de axul drumului.(poza nr,3/5). Delirium Tremens.Am intrebat unde platesc amenda.La posta din gara sau la primarie,a raspuns organul de militie.La posta din gara nu se poate plati,nu au instalat programul pe calculator,am verificat.Delirium Urban.Malacul care pazeste poarta primariei nu stia unde se platesc amenzile.A dat din umeri.Eu am dat marunt din buze.Delirium Tremens.La financiara de partid de pe str.Sulmona mi-a cerut o copie de pe buletin,si o copie de pe procesul verbal.Bine ca nu mi-a cerut o copie de pe dovada de lasare la vatra si o copie de pe dovada ca respir. Delirium !

pieton auto
16 mai 2013
Intretinerea drumurilor publixe

Pana la amendarea participantilor la trafic, 1.sunt sensuri giratorii neintretinute, periculoase ,cu tot felul de arbusti, care impiedeca vizibilitatea, de ex. cel de la intersectia str. Baba Novac, cu IL Caragiale (zona Casa de Cultura): venind de pe Baba Novac, vezi liber iesirea 1 si 3, te incadrezi sa o iei pe 2,dar de dupa pomii sensului giratoriu iti apare, din stanga, avand prioritate, o masina mica, care da peste tine si tu peste el... 2.Trebuie terminata actiunea de curatire a pomilor care obtureaza semnele de circulatie 3.Trebuie facut ceva cu semafoarele din intersectii, ca sa se vada bine de catre toti cetatenii , indiferent de varsta: mai mari, mai puternice, curatate, etc 4.Refacerea marcajelor, incepand cu bulevardele cu mai multe benzi

Articole pe aceeași temă

Luni, 08 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Gunoiul, ca inamic...
Pagina a fost generata in 0.4107 secunde