În Constanța mai trăiesc 9 veterani din Al Doilea Război Mondial. Au între 93 și 102 ani!

15421
În Constanța mai trăiesc 9 veterani din Al Doilea Război Mondial. Au între 93 și 102 ani! - x-veterani-4-1682924854.jpg

Articole de la același autor

Marinarii militari au luat parte, în sfârșitul de săptămână care a trecut, la o serie de activități dedicate „Zilei Veteranilor de Război”, omagiată tradițional de 29 aprilie, în semn de recunoștință pentru sacrificiile făcute de înaintașii noștri pe câmpurile de luptă, pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a României.

Această dată a fost stabilită prin Hotărâre de Guvern, în urma Înaltului Decret din data de 29 aprilie 1902, promulgat de Regele Carol I, la solicitarea supraviețuitorilor Războiului de Independență, prin care a fost instituit, pentru prima dată, titlul de „Veteran de Război”.

Șeful Statului Major al Forțelor Navale a participat vineri, 28 aprilie, alături de ministrul Apărării Naționale, de șeful Statului Major al Apărării și de șefii Statelor Majore ale Forțelor Terestre și Aeriene, la ceremonia militară și religioasă, însoțită de o depunere de coroane, de la Monumentul Eroilor Patriei din fața Universității Naționale de Apărare „Carol I” din București.

Sâmbătă, 29 aprilie, militarii din Forțele Navale au participat, alături de autorități locale și de veterani de război, la ceremonia de comemorare a eroilor căzuți la datorie, desfășurată în Cimitirul Central, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, în timp ce, la Mangalia, marinarii militari au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor, de la Divizionul 50 Corvete.

De asemenea, militarii Forțelor Navale Române alături de reprezentanți ai diverselor organizații i-au vizitat pe puținii veterani de război, care au luptat pe frontul celui de Al Doilea Război Mondial și care mai trăiesc în județul Constanța.

„Anul trecut, pe 29 aprilie, erau 17 în județul Constanța, dintre care unul a fost încadrat în Ministerul de Interne, iar restul din Ministerul Apărării Naționale. Anul acesta, mai sunt doar nouă, toți din Ministerul Apărării Naționale. Cei rămași au între 93 și 102 ani. Sâmbătă, 29 aprilie, au fost vizitați toți cei nouă, și ulterior comemorați toți veteranii din toate timpurile”, a afirmat Cristi Crăciun, președintele AMVVD Sucursala Constanța.

La nivelul țării mai sunt doar 1.069 de veterani de război care au luptat în Al Doilea Război Mondial.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1122 secunde