Încă șase cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus. Bilanț total: 108

196
Încă șase cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus. Bilanț total: 108 - coronavirus19-1584204619.jpg

Articole recomandate

Autoritățile au anunțat sâmbătă după-amiază că încă șase teste pentru noul coronavirus au ieșit pozitive în România, astfel că bilanțul total ajunge la 108 cazuri, dintre care 9 au fost declarate vindecate. Între cele șase cazuri nou confirmate figurează și un copil de 4 ani.


Unul dintre cazuri era deja în carantină, pentru că venea din Italia, alte două cazuri au fost contacți ai unui caz preexistent, iar alte cazuri sunt contacții alui caz preexistent.


Caz 103 - Bărbat, 51 ani, Brașov, întors din Italia în 12.03. 2020, aflat în carantină


Caz 104 - Tânăr, 19 ani, Hunedoara D, contact al cazului 59


Caz 105 - Copil, 4 ani, contact al cazului 59


Caz 106 - Femeie, 43 ani, Hunedoara, contact caz 26


Caz 107 - Femeie, 44 ani, Hunedoara, contact caz 26


Caz 108 - Femeie, 41 ani, Hunedoara, contact caz 26


România a intrat în scenariul 3 elaborat de autorități în condițiile izbucnirii epidemiei de coronavirus, odată cu depășirea pragului de 100 de persoane infectate.


Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă.


Starea de sănătate generală a pacienților este bună, cu excepția unui bărbat internat la spitalul Victor Babeș, care a prezentat complicații, dar a cărui stare este ameliorată.


În Italia a fost înregistrat decesul unui cetățean român diagnosticat cu infecție cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente.


Intrarea în scenariul al 3-lea, pe teritoriul României presupunea, în estimarea inițială, "transmiterea susținută pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)". O parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorități, iar la acest moment NU avem confirmarea faptului că există o "transmitere susținută pe scară largă" a noului coronavirus (COVID-19).


Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus, asigură autoritățile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7797 secunde