Incendiu puternic la o cabană din Pasul Tihuța

94
Incendiu puternic la o cabană din Pasul Tihuța - incendiu-1374912658.jpg

Articole recomandate

Un incendiu puternic a izbucnit, în această dimineață, la o cabană din Pasul Tihuța, în apropiere de DN 17, mai multe echipaje de pompieri intervenind timp de peste două ore pentru stingerea flăcărilor, care au cuprins acoperișul și mansarda imobilului, transmite Mediafax.ro.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bistrița, Marius Rus, a declarat pentru Mediafax că pompierii militari au împiedicat extinderea incendiului la parter și spre pădurea din apropiere.

"La ora 7.45 am fost solicitați să intervenim pentru lichidarea unui incendiu, care a izbucnit la o pensiune-restaurant de la Valea Străjii. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă violentă la acoperiș și mansardă, fiind afectați peste 300 de metri pătrați. S-a împiedicat propagarea incendiului la parter și la fondul forestier. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. În momentul izbucnirii incendiului în cabană se aflau cinci persoane, care au ieșit la timp, în condiții de siguranță. La fața locului au fost aduse patru autospeciale cu apă și spumă, iar pompierii voluntari au lucrat cu motopompe. Au fost evacuate și multe bunuri materiale de la parter. După mai bine de două ore incendiul a fost lichidat. Ulterior va fi stabilită și cauza incendiului", a spus Rus.

Circulația pe DN 17 a fost blocată din momentul izbucnirii incendiului și până în jurul orei 9.00.

Cabana Bradului se află la intrarea în Pasul Tihuța, în satul Mureșenii Bârgăului din comuna Tiha Bârgăului, și are șase camere, un restaurant și o terasă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Iunie 2013
Stire din Eveniment : Zona Pescărie, cuprinsă de FLĂCĂRI
Sâmbătă, 22 Iunie 2013
Stire din Eveniment : Incendiu pe bulevardul Aurel Vlaicu
Pagina a fost generata in 0.4522 secunde