Incendiu și emanații de gaze la Petromidia - exercițiu pentru intervenția în situații de urgență

256
Incendiu și emanații de gaze la Petromidia - exercițiu pentru intervenția în situații de urgență - petromidiaexercitiu-1429284723.jpg

Articole recomandate

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, în parteneriat cu ISU "Dobrogea", a desfășurat, vineri, un exercițiu tactic la rafinăria Petromidia și în imediata apropiere a acesteia, pentru testarea și verificarea sistemelor de intervenție și a modului în care sunt gestionate situațiile de urgență în eventualitatea unor accidente grave. 


"Simulările de accidente majore sunt realizate periodic și au ca scop verificarea vitezei de răspuns a echipajelor specia-lizate, îmbunătățirea și creșterea gradului de pregătire a acestora, pregătirea psihologică a persoanelor implicate pe parcursul acțiunilor de intervenție, precum și a modului de cooperare între forțele de intervenție în cazul unor accidente în cadrul platformei industriale și în exteriorul acesteia. De asemenea, sunt evaluate și verificate procedurile de notificare a unui accident major, modul de funcționare al instalațiilor de alimentare cu apă și a instalațiilor fixe de stingere a incendiilor. Aceste acțiuni se înscriu în strategia KMG International de protecție a sănătății și siguranței fiecărui angajat, a partenerilor și a comunităților rafinăriei Petromidia", a declarat Felicia Andrei, manager QHSE (Calitate, Sănătate, Siguranță și Mediu) Rompetrol Rafinare. 


Scenariul exercițiului, care a inclus șapte presupuse victime, a vizat simularea unei emanații de gaze la Unitatea de recuperare sulf și tratare gaze reziduale, două incendii, intoxicare cu gaze, coliziunea unui autoturism cu pasageri, deplasarea unui nor toxic spre Năvodari și un accident rutier pe Bulevardul Năvodari (DJ 226), cu blocarea drumului pe un sens de mers. 


"Rompetrol Rafinare reprezintă un obiectiv strategic nu doar la nivel județean, ci la nivel național, iar importanța acestuia ne obligă să asigurăm un răspuns eficient la producerea unor evenimente cu consecințe în sfera situațiilor de urgență. Ne-am propus să verificăm cooperarea dintre echipajele serviciului privat și cele profesioniste ale ISU "Dobrogea" prin organizarea anuală a unui exercițiu pe platforma Petromidia. Complexitatea viitoarelor exerciții va crește pe măsură ce anumite scenarii vor deveni rutină", a declarat mr. Iulian Vîrtej, șeful Centrului Operațional din cadrul ISU "Dobrogea". 


Din partea ISU "Dobrogea" au participat la exercițiu șase autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime, o autospecială pentru descarce-rare, o autospecială C.B.R.N. și o ambu-lanță SMURD. La fața locului s-a deplasat și laboratorul mobil al Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, două echipaje ale Poliției Locale Năvodari și o ambulanță, aparținând Serviciului Județean de Ambulanță. 


În urma implementării măsurilor interne de promovare și protecție a sănătății și siguranței pe platforma Petromidia, compania nu a înregistrat niciun accident major pe parcursul anului 2014, an în care rafinăria a funcționat în mod continuu, fără nicio oprire accidentală, la capacitatea sa maximă de 5 milioane tone/an.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5092 secunde