Începe „Anakonda 23”! Trupe române participă la cea mai înaltă formă de instruire a armatei poloneze

129
Începe „Anakonda 23”! Trupe române participă la cea mai înaltă formă de instruire a armatei poloneze - incepe-anakonda-2023-1683563284.jpg
Aproximativ 13.000 de militari polonezi participă la „Anakonda 23”, exercițiul comun dintre Polonia și aliații NATO, care se desfășoară în sud-estul Poloniei, exercițiile militare începând vineri. Alături de ei participă şi 400 de militari români, cu aproximativ 60 de mijloace tehnice.


Exercițiul militar are loc o dată la trei ani și se va concentra pe măsurile de apărare și descurajare în regiunea Mării Baltice. Exercițiul va dura până pe 26 mai, citează Kyiv Independent.


„La acesta participă peste 400 de militari români, cu aproximativ 60 de mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 151 Infanterie «Războieni» și Batalionului 26 Infanterie «Neagoe Basarab». De asemenea, la exercițiu iau parte și elicoptere IAR 330 SOCAT din Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii. Militarii români se instruiesc alături de cei din țări membre ale Alianței și partenere – Estonia, Letonia, Polonia, Slovenia și SUA, exercițiul «Anakonda 23» reprezentând cea mai înaltă formă de instruire a Forțelor Armate Poloneze și unul dintre evenimentele majore de instruire în cadrul NATO”, transmit reprezentanţii MApN.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2651 secunde