Col(r) dr. Mircea Dogaru: „Ne-am săturat să fim militari și polițiști NATO numai declarativ!”

1539
Col(r) dr. Mircea Dogaru: „Ne-am săturat să fim militari și polițiști NATO numai declarativ!” - fond-militarii-rezervisti-1683563112.jpg

Articole de la același autor

O delegație a Confederației Sindicale Naționale (CSN) Meridian s-a întâlnit, recent, la sediul MApN, cu ministrul Apărării, Angel Tîlvăr pentru a discuta nemulțumirile cadrelor militare, de poliție și civililor din structurile componente ale Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională (SNAOPSN): Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), Federația Sindicatelor din Apărare “Unirea” și Federația Sindicatelor Libere ale Salariaților Civili din Unitățile MApN.

„Principalele nemulțumiri au legătură cu modul în care clasa politică înțelege să rezolve problemele legate de investiții și de legislația privind salarizarea și pensiile militarilor, polițiștilor și civililor din cadrul SNAOPSN”, a transmis col(r) dr. Mircea Dogaru, președinte SCMD. La discuții, pe lângă ministrul Apărării au participat și secretarul de stat, Eduard Bachide, gl. mr. Valeriu Rosu și douăzeci de cadre de conducere din Direcțiile MApN.


Pentru îndeplinirea misiunilor asumate prin Tratatul de Aderare la NATO, detensionarea situației și stoparea diminuării efectivelor de profesioniști din SNAOPSN, în actualul context amenințător pentru flancul estic al NATO, sindicaliștii au revendicat aplicarea imediată a Legii 153/2017 a salarizării, în forma promulgată, pentru tot personalul din SNAOPSN, militari, polițiști și civili, care a ajuns un fel de “Cenușăreasă” a Codului și Ministerului Muncii. 


Totodată, au cerut trecerea întregii Industrii de Apărare de la haoticul Minister al Economiei la MApN, pentru că, până acum, doar profiturile au fost privatizate, investițiile rămânând Armatei, iar poziția guvernelor a determinat o continuă distrugere, în interes concurențial-străin, a propriilor capacități de producție, producția proprie fiind înlocuită cu achiziții mult prea costisitoare față de calitate. De asemenea, pe lista s-a mai aflat solicitarea eliminării CASS și pentru cadrele în activitate și pentru rezerviști, în condițiile în care, prin legile-statut ale militarilor și polițiștilor, există asigurată gratuitatea actului medical și a medicației dar şi renunțarea la prorogarea neconstituțională a plății ajutoarelor salariale și la confiscarea contribuției suplimentare la CAS.


O altă nemulțumire discutată cu reprezentanții Guvernului a fost rezolvarea problemei pensiilor militare. 


La final, președintele SCMD, Mircea Dogaru a spus că, apreciază ca pozitivă discuția avută cu ministrul Tîlvăr, “benefică pentru următoarele trei săptămâni, adică până la rotativa guvernamentală, când o vom lua, ca de obicei, de la capăt”.


„O apreciem și ca un semnal pentru președinții celor două partide ale majorității, să renunțe la jocul politicianist cu noi. Pentru că, de la promisiunile făcute cu începere din 1997, transpuse în legi după 2001 și neaplicate, adică neonorate nici pană astăzi, ne-am cam săturat! Ne-am săturat să fim militari și polițiști NATO numai declarativ! Vrem să fim tratați ca atare și în realitate! Altfel, îngrijorările partenerilor noștri occidentali, exprimate față de toate delegațiile noastre, privind starea de spirit reală din SNAOPSN, vor căpăta noi motive să se adâncească!”, a spus col(r) dr. Mircea Dogaru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5445 secunde