Încercau să introducă ilegal în țară 10 kilograme de droguri

212
Încercau să introducă ilegal în țară 10 kilograme de droguri - canabis90148000-1345203991.jpg
Aproximativ 10 kg. de rezină de cannabis au fost descoperite de polițiștii de combatere a criminalității organizate, polițiștii de frontieră și procurorii DIICOT, asupra a patru suspecți care încercau să le introducă ilegal în țară.

Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Administrației și Internelor, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea - Serviciul Antidrog și procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea au documentat activitatea infracțională a unei grupări de criminalitate organizată specializată în traficul internațional de droguri de risc, respectiv rezină de cannabis, pe relația Spania - România.

Anchetatorii spun că gruparea era formată din trei cetățeni români și un cetățean spaniol, cu vârste cuprinse între 30 și 61 de ani, respectiv F.B., de 34 de ani, B.H.O., de 30 de ani, D.F.G., de 36 de ani și M.P.B., de 61 de ani.

În urma cercetărilor efectuate, vineri, 10 august a.c., polițiștii antidrog i-au prins în flagrant pe doi dintre membrii rețelei, având asupra lor 560 de grame de rezină de cannabis, care provenea din Spania. F.B. și B.H.O. au fost reținuți pentru 24 de ore de către procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea, iar instanța de judecată a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Astăzi, 17 august a.c., polițiștii antidrog bihoreni, cu sprijinul polițiștilor de frontieră de la P.T.F. Borș, au efectuat un control amănunțit asupra unui autoturism cu care D.F.G. și cetățeanul spaniol, M.P.B., se deplasau, existând suspiciunea că vor introduce în țară o cantitate semnificativă de droguri. Astfel, în bagajele acestora au fost găsite 96 cașete, în greutate de 872 grame de rezină de cannabis, iar sub bancheta din spate a autoturismului au fost descoperite alte 16 calupuri în greutate totală de 8,5 kg de rezină de cannabis, ce au fost confiscate.

Cei doi, respectiv D.F.G. și M.P.B., urmează să fie prezentați la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3585 secunde