Vă temeți că veți ajunge victima tâlharilor? Iată cum vă puteți proteja!

208
Vă temeți că veți ajunge victima tâlharilor? Iată cum vă puteți proteja! - cumsaneferimcasadehoti434x326-1345203724.jpg
În general, infractorii își aleg victimele din rândul persoanelor care merg la ore târzii pe trasee neiluminate, izolate, dintre cele care vorbesc la telefonul mobil pe stradă și sunt concentrate asupra convorbirii și persoanelor aflate în stare de ebrietate, acestea fiind uneori urmărite chiar din localurile publice.

Recomandările polițiștilor pentru a nu deveni victime ale tâlhăriilor sunt următoarele:

- După lăsarea întunericului este bine să evitați deplasările și plimbările pe alei neiluminate, izolate și necirculate, pasaje subterane, parcări, locuri unde se află baruri și să nu vă expuneți la vedere bijuteriile sau alte obiecte de valoare.

- Manifestați atenție asupra bunurilor și persoanelor din jurul dumneavoastră.

- Instruiți-vă copiii să nu poarte telefonul mobil la vedere atunci când se deplasează pe stradă, iar la școală să nu îl lase nesupravegheat.

- Dacă observați că sunteți urmăriți, traversați strada pentru a vă confirma suspiciunile, iar dacă vă simțiți în nesiguranță, deplasați-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului și solicitați ajutorul cetățenilor din preajmă.

- Nu vă lăsați atrași în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse, de obicei mai ieftine;

- Ori de câte ori sunteți victima unei infracțiuni sau martor ocular în asemenea împrejurări, nu ezitați să anunțați imediat Poliția, apelând numărul de urgență 112.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2676 secunde