Închisoare pe viață și peste 2.5 milioane de euro, daune morale și materiale, pentru autorul crimei terifiante din Corbu

8048
Închisoare pe viață și peste 2.5 milioane de euro, daune morale și materiale, pentru autorul crimei terifiante din Corbu - fondcrimacorbucondamnare1-1643808492.jpg

Articole de la același autor

Magistrații Tribunalului Constanța l-au condamnat la detenție pe viață și plata a peste 2.5 milioane de euro pe autorul crimei îngrozitoare care a avut loc, la începutul lunii iulie, în comuna constănțeană Corbu. Decizia instanței de judecată nu este definitivă, poate fi atacată cu apel.

Fapte parcă desprinse dintr-un film thriller au avut loc, în noaptea de 1 spre 2 iulie 2021, într-o locuință din comuna Corbu: în jurul orei 3.00, un individ a intrat în locuința în care se afla o familie cu trei copii, în scopul de a-i jefui. După ce a scotocit prin casă, nu a găsit decât 250 de lei. Enervat și înarmat cu o macetă, l-a omorât pe tată cu mai multe lovituri, i-a închis pe copiii mai mici în baie și a violat-o cu bestialitate pe fiica cea mare.

A doua zi, întreaga zonă a fost împânzită de Poliție, iar scenele găsite de oamenii legii erau terifiante: cadavrul tatălui era aproape bucățit, pe patul din dormitor, iar toată încăperea era plină de sânge.

Nu a durat mult până când autorul faptelor îngrozitoare a fost identificat: Denis Mustafa, de 29 de ani, un tânăr care locuia la vreo trei case distanță de victime și care a mărturisit că ar fi vrut să îi jefuiască, pentru că nu mai avea bani de droguri. Când nu ar fi găsit bani, și-ar fi ieșit din minți și a comis atrocitățile.

Miercuri, 2 februarie, magistrații Tribunalului Constanța l-au condamnat pe autorul îngrozitoarelor fapte la detenție pe viață. Concret, acesta a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat, zece ani de închisoare pentru viol, zece ani de închisoare pentru tâlhărie și o condamnare de nouă ani de închisoare și respectiv două condamnări a câte opt ani de închisoare, pentru comiterea a trei fapte de lipsire de libertate. „În final, rezultă pedeapsa cea mai grea de 25 de ani închisoare, la care se adaugă un spor de 15 ani închisoare (o treime din celelalte pedepse), spor ce depășește cu zece ani maximul general al pedepsei, prevăzut de art. 60 Codul Penal, respectiv cel de 30 de ani închioare, prin urmare inculpatul Mustafa Denis va executa pedeapsa detențiunii pe viață și cinci ani pedeapsa complementară de interzicere a unor drepturi”, se arată în decizia instanței de judecată.



Casa autorului, pusă sub sechestru asigurator pentru plata daunelor


De asemenea, magistrații au încuviințat acordarea de daune materiale și morale în valoare totală de peste 2.5 milioane de euro, pentru membrii supraviețuitori ai familiei atacate în miez de noapte; pentru achitarea sumei rezultate, instanța a dispus punerea sechestrului asigurator pe imobilul deținut de inculpat, respectiv o casă în suprafață de 105 mp și un teren de 333 mp, situate în comuna Corbu, pe care le obținuse prin moștenire.

Totodată, instanța a mai dispus ca în cazul în care inculpatul va fi eliberat din penitenciar să îi fie prelevate probe biologice în vederea introducerii profilului genetic în Registrul agresorilor sexuali.

Decizia nu este definitivă, poate fi atacată cu apel în termen de zece zile. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4008 secunde