INFORMAȚII BOMBĂ! Ce acuzații aduce DNA după reținerea administratorului Polaris, Eduard Martin

2921
4
INFORMAȚII BOMBĂ! Ce acuzații aduce DNA după reținerea administratorului Polaris, Eduard Martin - confpsdastoriaeduardmartin18-1507126157.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus urmărirea penală și reținerea pentru 24 de ore a administratorului Polaris, Eduard Martin și președintelui consiliului de administrație al societății, Daniel Marcel Banaga. 




Potrivit procurorilor, din 2006 și până în prezent, principala sursă de venituri a societății Polaris M Holding a reprezentat-o executarea contractului de salubrizare încheiat cu municipiul Constanța. Pentru executarea serviciilor de salubrizare, societatea Polaris M Holding a încasat tarife supraevaluate (împrejurare care a făcut obiectul unui alt dosar penal, trimis în judecată – vezi comunicat nr. 1934/VIII/3 din 9 decembrie 2015). Acest fapt a dus la acumularea unor venituri foarte mari de către societatea Polaris, neafectate de cheltuieli corespunzătoare (societatea Polaris M Holding încasa sume importante de la Primăria mun. Constanța - în jur de 1 milion de euro lunar - în vreme ce cheltuielile reale aferente salubrizării prestate erau mult mai mici).


Menținerea unei astfel de situații ar fi dus la achitarea, către bugetul de stat, a unor taxe foarte mari (TVA și impozit pe profit). În consecință, asociații și conducerea societății Polaris M Holding au decis să înregistreze cheltuieli fictive prin care să diminueze valoarea obligațiilor societății Polaris M Holding către bugetul de stat și, totodată, să transfere din societatea Polaris M Holding sume importante de bani.


Concret, în perioada decembrie 2006 – februarie 2017, în calitate de asociat al societății Polaris M Holding și ulterior și administrator al acestei societăți, inculpatului Martin Eduard Stelian a decis ca societatea să încheie relații comerciale fictive cu alte nouă firme (dintre care șase firme controlate de asociații societății Polaris M Holding) și să înregistreze în contabilitatea societății Polaris M Holding facturile emise pentru servicii fictive prestate de aceste societăți.


Cheltuielile fictive înregistrate au vizat presupuse achiziții de studii și consultanță, ori presupusa plată a unor chirii pentru mașini și utilaje. Prin aceste activități societatea Polaris M Holding s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale către stat în sumă totală de 32.647.878,53 lei (18.982.418,04 lei TVA și 13.665.460,50 lei impozit pe profit).


În aceeași perioadă, Marcel Daniel Banaga, în calitate de administrator, ulterior președinte al consiliului de administrație al societății Polaris M Holding, și apoi consilier al administratorului Martin Eduard Stelian, a pus în aplicare decizia asociaților societății, între care și Martin Eduard Stelian, ca societatea să încheie relații comerciale fictive cu cele nouă firme.
Cei doi urmează să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Comentează știrea

Nerusinatilor
4 octombrie 2017
Vreți sa puta a oaie și la salubritate

Tarifele nu au fost supraevaluate la populație ci acum sunt foarte mici în comparație cu tarifele pe care le practica alte firme de salubritate din județe și municipii mult mai MICI pentru populație .Gazele nu sunt supraevaluate. AM AJUNS SA NE DAM TOT ȘALARIU LA ENGIE. Pe ei nu-i vedeți cum ne jefuiesc. La ENGIE în lunile de iarna se plătește la un apartament cu 4 camere și 800 de lei iar la polaris ca va lua gunoiul de la nas vi se părea mult ați dat 10 lei ați vrut pomana cu trei lei pe luna și visul vi s_a indeplinit. Da mâi cetățenilor care aveți alte interese din cauza ca sunteți niște parveniți ați sărăciti ca dați trei lei la polaris ca acum 20 de ani.Se salubrizeaza un municipiu întreag va ridica gunoiul de la nas pe trei lei de persoana pe luna ca altfel va împuțiți și nu sunteți mulțumiți. Da mai nesimțiților care nu știți sa gândiți ați sărăcit din vina Polarisului a celor 3 lei de persoana care ii dați pe luna, rușine sa va fie. Aruncați ca în jungla gunoaiele pe unde apucati, va este lene sa mergeți și la ghene, de atata prostie, nerușinatilor, va este greu sa și gândiți. Pe cine trebuie sa vedeți ca va jefuiesc nu vedeți pe Enel, ENGIE. Da mai sunteți saraci din cauza la trei lei pe luna care ii dați la polaris.ro, nerușinatilor.

Constantean
4 octombrie 2017
Gunoieri ne furau

Bai boule DNA a constatat ca firma nu presta servicii care sa justifice banii incasati .Pricepii?Ei incasau banii si nu munceau pentru banii aia.Nu mai jigni cetateni la gramada daca esti prost.Nu se supara nimeni daca aveam un oras curat.Dar asa?

Pentru comentator
4 octombrie 2017
Pentru cei care fac pe ei și se dau domni de calitate când comenteaza

Da ma Boule care dovedești ca ești informează-te mai bine, câine frustrat plin de ura, Polarisul este o firma care a oferit mereu servicii de calitate la tarife avantajoase.

Cetatean
4 octombrie 2017
Salubritate

Ca exista și în firma Polaris pupincuriști zis și căței care se dau devotați firmei și cauta sa facă rău și lupta pe doua fronturi este partea a doua.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5178 secunde