Informații de ULTIMĂ ORĂ despre deplasările în străinătate. Cine este exceptat de la măsura izolării

935
Informații de ULTIMĂ ORĂ despre deplasările în străinătate. Cine este exceptat de la măsura izolării - izolare-1591953596.jpg

Articole recomandate

Persoanele care vin din țări cu un coeficient mai mic de cinci cazuri noi de Covid-19, în ultimele 14 zile, la un milion de locuitori vor putea fi exceptate, începând din 15 iunie, de la obligativitatea instituirii măsurii de carantină sau izolare la domiciliu, a anunțat, în urmă cu puțin timp, șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

El a menționat că măsura a fost adoptată în ședința de ieri a Executivului, în cadrul Hotărârii de Guvern care instituie noi măsuri de relaxare pentru perioada următoare, în contextul epidemiei cu noul coronavirus.

Potrivit lui Dancă, în ședința de Guvern, la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, a fost adoptată Hotărârea de Guvern care modifică anexele prevăzute la HG privind starea de alertă în ceea ce privește desfășurarea unor activități pe perioada stării de alertă.

Dancă a menționat că persoanele care au stat mai mult de 14 zile cumulativ într-una dintre aceste țări vor fi, la rândul lor, exceptate de măsura carantinării și izolării la domiciliu. El a adăugat că această măsură va permite românilor să călătorească în țări considerate cu un risc scăzut de răspândire a infecțiilor cu coronavirus, precum Grecia, Bulgaria, Austria.

"De asemenea, vor fi reluate zborurile spre și dinspre statele respective în măsura în care aceste zone nu mai prezintă un risc de răspândire a infecțiilor cu coronavirus", a precizat Dancă, citat de Agerpres. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7287 secunde