Infracțiunile, în creștere în acest sezon estival

83

Articole de la același autor

Jandarmii de la Gruparea Mobilă Tomis Constanța au prezentat, la sfârșitul săptămânii trecute, bilanțul activității pentru sezonul estival 2013. Militarii constănțeni au constatat de două ori mai multe infracțiuni și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ un milion de euro. 

"Pe timpul executării misiunilor în mod independent, de la începutul sezonului estival și până în prezent, au fost constatate și s-au întocmit actele procedurale premergătoare începerii urmăririi penale pentru un număr de 83 infracțiuni (față de 46 în 2012), fiind identificați 86 făptuitori (53 în 2012) și patru persoane urmărite național, înregistrându-se astfel o creștere cu 80,4% față de anul precedent", precizează Codrin Popoiu, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile Tomis Constanța. 

Jandarmii GM Tomis au dat nu mai puțin de 4.500 de amenzi doar pentru protejarea populației față de activitățile comerciale ilicite. 

"Un număr important al acestor sancțiuni contravenționale a fost aplicat datorită sprijinului acordat de către posturile de observare din stațiunile Mamaia și Costinești, dispuse la etajele superioare ale unor hoteluri, elemente de dispo-zitiv implementate încă din sezonul estival 2012, care au supravegheat întregul sector de plajă și faleză din cele două stațiuni. Cele 4.495 de sancțiuni contravențio-nale aplicate pe linia activității comerciale ilicite au însemnat tot atâtea intervenții pe plajă ale jandarmilor, ce au determinat, pe lângă combaterea comerțului ambulant, reducerea fenomenului furturilor de pe plajă cunoscut fiind faptul că persoanele sancționate contravențional în zona plajelor se îndeletnicesc, de regulă, și cu acest gen de activități", afirmă reprezentantul GMJ Tomis. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3969 secunde