Înșelăciuni în municipiul Constanța. Cum să vă feriți de escroci

519
Înșelăciuni în municipiul Constanța. Cum să vă feriți de escroci - inselaciuni-1521220411.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de informare, pe raza Secțiilor 3 și 5 Poliție, din municipiul Constanța, referitoare la infracțiunile de tâlhărie și cele de înșelăciune, prin metoda "Accidentul".


Astfel, polițiștii constănțeni au vizitat câteva parcuri din proximitatea secțiilor menționate, unde au distribuit trecătorilor materiale informative, conținând sfaturi de prevenire a victimizării cetățenilor.


Polițiștii au acordat o atenție deosebită persoanelor în vârstă, care pot deveni ușor victime ale infracțiunilor de înșelăciune, prin metoda "Accidentul". 


Scopul acestor activități este de a-i ajuta pe oameni să înțeleagă cum se pot păzi de escrocii care, sub pretextul că o rudă ar fi fost implicată într-un accident rutier, pretind a fi procurori, avocați, doctori sau prieteni apropiați, solicitând diverse sume de bani. Infractorii se bazează pe prima reacție a victimei, în situația unui eveniment cu impact emoțional puternic, dar și pe naivitatea acesteia.


Îndemnul polițiștilor este ca cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112, ori de câte ori primesc telefoane de la persoane necunoscute, care cer sume de bani, indiferent de motivul invocat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4746 secunde