ÎNȘELĂTORII de zile mari la Constanța - "Angajații" Primăriei vă lasă fără bunurile din casă

1132
1
ÎNȘELĂTORII de zile mari la Constanța -

Articole de la același autor

O înșelăciune de zile mari a început să prindă contur la Constanța. Mai mulți hoți, "deghizați" în angajați ai unei firme de deratizare din cadrul Primăriei municipiului Constanța, intră în casele cetățenilor constănțeni de bună credință, cu scopul de a fura bani și alte bunuri. Iată cum arată cei care au acționat zilele trecute într-un cartier constănțean. Grijă mare! Puteți rămâne fără bunurile din casă dacă sunteți cetățeni de bună credință. Mai mulți infractori se dau drept angajați ai unei firme de deratizare, din cadrul Primăriei municipiului Constanța. Cu acest pretext, aceștia intră în casele dumnea-voastră, vă fură banii și pleacă nevăzuți. 

"Specialiști" cu acte în regulă

Un astfel de incident s-a petrecut joi, în cartierul KM 5, la un imobil de pe strada Valea Albă. Doi bătrânei, de 80 de ani, soț și soție, au făcut greșeala de a deschide ușa unor persoane necunoscute. Aceștia s-au recomandat a fi din partea unei firme de deratizare, ba chiar le-au arătat fluturași, clipuri video, materiale și echipamente de "specialiști" folosite la deratizare, spunându-le octogenarilor că în schimbul sumei de 400 de lei le va fi deratizată toată casa.

"Ieșiți afară pentru că trebuie să dăm cu o soluție toxică"

Cei doi bătrânei, având încredere în cele prezentate, le-au încredințat banii presupușilor angajați. Aceștia din urmă "s-au apucat de treabă". La un moment dat, infractorii le-au cerut bătrâneilor să părăsească încă-perea, pentru că urmează a folosi o soluție toxică. Având siguranța că "muncitorii" sunt de încredere, octogenarii au plecat din casă și au rămas în curte, așteptând ca "specialiștii" să își termine treaba.

Au rămas fără agoniseala de-o viață

Rămași singuri, cei doi "angajați" au căutat, cu grijă, printre bunurile bătrânilor până au găsit banii agonisiți de cei doi de-a lungul vremii. Au luat banii, după care au plecat, asigurându-i pe octogenari că și-au încheiat misiunea cu succes. Pentru că nu au ridicat nici un fel de suspiciuni, cei doi soți nu s-au gândit să controleze dacă toate lucrurile sunt la locul lor. Abia vineri dimineață, bătrânul de 80 de ani, umblând în șifonierul din dormitor, a realizat că banii pe care îi strânsese, 1.200 de lei, dispăruseră. Acesta i-a alertat imediat pe polițiștii constănțeni.

Iată semnalmentele suspecților

"Specialiștii" care i-au lăsat pe cei doi soți fără bani sunt bruneți și, se pare, nu sunt la prima acțiune de acest gen. Oamenii legii spun că au mai fost sesizați, în urmă cu aproximativ o lună, de un alt cetățean, cu privire la acest aspect, semnalmentele fiind oarecum asemănătoare. Unul dintre bărbați are în jur de 30-35 de ani și 1.90 metri înălțime, tenul închis și părul șaten, tuns scurt. Celălalt hoț are în jur de 50-55 de ani, apro-ximativ 1.75 metri înăl-țime și tenul tot de culoare închisă.

Mare atenție cui deschideți ușa!

Polițiștii constănțeni au început cercetările pentru identificarea și tragerea la răspundere a infractorilor. Dacă vor fi găsiți, aceștia vor fi acuzați de furt și înșelăciune. De asemenea, oamenii legii trag un semnal de alarmă în rândul cetățenilor constănțeni. Mare atenție cui deschideți ușa locuinței. Dacă aveți orice fel de dubii, apelați cu încredere numărul unic de urgență 112. "Sfătuim cetățenii să manifeste prudență și să nu permită accesul în locuințe unor astfel de persoane. De obicei, hoții încearcă să nu ridice suspiciuni și să pară cât mai profesioniști. Exact la acest lucru ar trebui să fiți foarte atenți. În momentul în care aveți suspiciuni cu privire la intențiile unor persoane anunțați imediat Poliția", precizează comisarul șef Emilian Pârvu, șeful Poliției municipiului Constanța.

Comentează știrea

hmm
25 mai 2013
veche

Veche poanta asta. Vad ca a revenit.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5923 secunde