Inspecția judiciară a descins la Constanța pentru a o "ancheta" pe judecătoarea Drăguinea

669
Inspecția judiciară a descins la Constanța pentru a o
Inspecția judiciară privind sesizarea conducerii Curții de Apel Constanța în legătură cu neregulile constatate în activitatea fostului președinte al Tribunalului Constanța, judecător Doina Drăguinea, a descins la Constanța. Inspectorii verifică aspectele privind starea dosarelor și întârzierile redactărilor în anumite spețe, cauzele acestor nereguli, precum și modalitatea în care se presupune că s-a omis (intenționat sau nu) prezentarea unei situații reale către Curtea de Apel.
Informația a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii, judecător Cecilia Morariu, care ne-a declarat că "este adevărat că se fac verificări cu privire la o sesizare". Raportul oficial privind rezultatele verificărilor este posibil să fie gata în aproximativ o săptămână.
Amintim că, la data de 28 octombrie, președintele Curții de Apel Constanța, Nicolae Stanciu, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii cercetarea disciplinară a fostului președinte al Tribunalului Constanța, judecătorul Doina Drăguinea. Motivul este unul deosebit de grav. Judecătoarea ar fi întârziat, în mod voit, redactarea unor hotărâri judecătorești, și ar fi ascuns aceste "detalii", prezentând o situație "distorsionată" Curții de Apel Constanța în ceea ce privește situația redactărilor.
Așa se face că "un număr considerabil de dosare", după cum a comunicat conducerea Curții de Apel Constanța, au rămas în stand-by și vreme de… trei ani, justițiabilii din respectivele dosare neputând beneficia de calea de atac pentru că hotărârile din dosar nu erau redactate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1599 secunde