Instalațiile electrice cu improvizații, principala cauză a incendiilor din gospodării

168
Instalațiile electrice cu improvizații, principala cauză a incendiilor din gospodării - incendiigospodarii-1604335115.jpg

Articole de la același autor

Multe dintre incendiile produse în gospodării sunt produse, în cele mai multe cazuri, din cauza exploatării unor instalații și echipamente electrice cu defecțiuni și improvizații. De altfel, probabilitatea de izbucnire a unor incendii la instalațiile electrice mai mare, arată polițiștii, deoarece acestea sunt folosite o perioadă îndelungată de timp, fără a fi verificate sau reparate.

„Cea mai frecventă împrejurare este suprasolicitarea instalațiilor electrice prin racordarea concomitentă a unui număr de consumatori ce depășește puterea instalată. De asemenea, se pot produce incendii dacă se utilizează siguranțe supracalibrate”, au arătat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.

Pentru a nu avea parte de evenimente neplăcute, pompierii recomandă luarea unei serii de măsuri: „Nu folosiți instalații electrice cu defecțiuni sau improvizații. Verificați periodic starea acestora. Nu lăsați nesupravegheate fierul de călcat, reșoul electric, radiatoarele sau alte aparate electrice de uz casnic atunci când sunt conectate la o sursă de energie electrică. Nu utilizați aparatele electrice dacă aveți mâinile ude pentru că riscați să vă electrocutați și să suferiți arsuri. Nu cuplați la o singură priză electrică mai mulți consumatori de energie. Orice intervenție la instalația electrică sau de gaz trebuie să fie realizată numai de către persoane sau firme autorizate”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4759 secunde