Instanța suspendă atribuirea contractului de consultanță pentru tronsonul Medgidia-Constanța

647
Curtea de Apel București a suspendat, miercuri, atribuirea contractului de consultanță pentru construcția tronsonului de autostrada Medgidia-Constanța, după ce una dintre firmele participante la licitație a acționat în instanță Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Astfel, firma SC "Search Corporation" SRL Tehnic Consulting Engineering a dat în judecată Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADR) și firma care a câștigat licitația, SC "Consi Trans" SRL, susținând în fața instanței că oferta lor a fost mai ieftină cu un milion de euro față de cea a firmei câștigătoare. De asemenea, avocații "Search Corporation" au susținut că nu le-a fost analizată partea tehnică a ofertei de către toți membrii comisiei de specialitate a CNADR.
Pe de cealaltă parte, reprezentanții CNADR au spus că există mai multe criterii pentru atribuirea acestei licitații, iar prețul nu este criteriul principal.
CAB a suspendat procedura de atribuire a contractului de consultanță pentru construirea autostrăzii Medgidia-Constanța până la soluționarea definitivă a conflictului. Decizia nu este definitivă. Pe 6 august, Curtea de Apel București va discuta anularea licitației.
CNADNR va plăti circa 24,4 milioane lei (cu tot cu TVA) pentru consultanța tronsoanelor Cernavodă-Medgidia și Medgidia-Constanța ale autostrăzii Cernavodă-Constanța, se arată într-un anunț al companiei publicat în februarie.
Serviciile de consultanță pentru supervizarea lucrărilor de proiectare și execuție ale autostrăzii Cernavodă-Constanța, tronsoanele Cernavodă-Medgidia (km 151+ 500-km 170 + 750) și Medgidia-Constanța (km 170+ 500- km 202+ 300) au o valoare estimată fără TVA de 20,5 milioane lei, potrivit anunțului. Pentru acest proiect sursele de finanțare provin de la Banca Europeană pentru Investiții (BEI), dar și de la bugetul de stat, arăta CNADNR.
Termenul limită pentru depunerea documentației ofertanților a fost 6 martie 2009. Durata contractului sau termenul de finalizare este de 48 de luni de la data atribuirii.
Tronsonul Cernavodă-Medgidia, care va fi realizat de francezii de la Colas, va costa circa 224 milioane euro, iar tronsonul care va lega Medgidia de Constanța va fi construit de Astaldi și Max Boegl, lucrările urmând a fi finalizate peste doi ani de zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7301 secunde