Întâlnire între polițiști și elevii de la Liceul "Carmen Silva" Eforie

183
Întâlnire între polițiști și elevii de la Liceul

Articole de la același autor

Prevenirea conduitelor deviante în rândul minorilor cât și prevenirea victimizării acestora, formarea unei generații de tineri care să respingă tentațiile ilicite și anturajele dubioase, constituie priorități ale Poliției Constanța.

O componentă importantă a campaniei "Săptămâna Prevenirii Criminalității" o reprezintă, au susținut polițiștii, informarea elevilor și a părinților sau tutorilor acestora asupra câtorva măsuri de protecție ce ar putea duce la diminuarea numărului de victime din categoria tinerilor și în special a minorilor. Ieri, polițiștii s-au aflat la Liceul "Carmen Silva" din Eforie Sud, unde au purtat discuții cu elevii și le-au prezentat materiale informativ - preventive.

Sfaturi pentru minori

- Spuneți NU atunci când situația o impune, trecând prin filtrul rațiunii orice sugestie a așa-zișilor prieteni, dacă aceasta aduce atingere normelor morale, sociale ori juridice!

- Se spune că e bine să ai mulți prieteni! Dar în acest caz, calitatea contează, NU cantitatea! Fiți atenți atunci când vi-i alegeți ! Evitați compania celor agresivi, obraznici sau delincvenți.

- Nu încercați să rezolvați singur un conflict prin violență! Apelați la sprijinul celor care vă pot ajuta: părinți, profesori, polițiști.

- A fi puternic nu înseamnă să fii violent și temut de cei din jur.

- Alegeți școala, prietenii și familia pentru a vă construi un viitor așa cum vă doriți. Lăsați pentru cei slabi violența, consumul de substanțe halucinogene și alcool, faptele ilegale și închisoarea!

- Nu cedați tentației de a consuma substanțe halucinogene, curiozitatea putând provoca dependență. Dependența asociată cu o criză financiară, obligă consumatorul de droguri la comiterea unor infracțiuni grave (furt, tâlhărie, omor etc.) ceea ce, în final, duce la privarea sa de libertate. În caz contrar, veți plăti foarte scump, compromițându-vă situația școlară, familială, profesio-nală sau chiar viața. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 21 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Cum să prevenim furturile
Pagina a fost generata in 0.4495 secunde