Intersecția de la Cora, ambuteiaje și tamponări. Cum vrea Poliția Rutieră să deblocheze zona

12562
97

Articole de la același autor

Nervi întinși la maxim și aglomerație de nedescris în zona podului de butelii. Șoferii care "îndrăznesc" să circule la orele de vârf înjură de mama focului pentru că stau în cozi de sute de metri pentru a putea trece de intersecția bulevardului I.C. Brătianu cu strada Dezrobirii.

Dimineața și seara este aproape imposibil să nu te enervezi dacă ai "norocul" să treci prin sensul giratoriu de la Cora, de la intersecția I.C. Brătianu cu Dezrobirii. Pe ceas, un șofer stă oprit în trafic, la orele de vârf, cel puțin 30 de minute până să treacă de intersecție.

Cinci mașini la sfert de oră 


La intersecția bulevardului I.C. Brătianu cu strada Dezrobirii s-a amenajat, în primăvara anului 2013, sensul giratoriu menit să rezolve aglomerația. Încă de atunci, cei mai pesimiști dintre șoferi au prevăzut faptul că arterele lărgite și sensul giratoriu cât Casa Poporului nu vor rezolva problema, ba din contră, o vor complica, însă nu i-a luat nimeni în seamă că…de! Planurile Primăriei s-ar fi bazat și pe un studiu de trafic rutier, însă în practică s-a dovedit a fi un eșec în lupta cu multitudinea de autoturisme și spațiul parcă insuficient de circulație. 


"Am solicitat Primăriei să găsească soluții pentru fluență în acea intersecție. Printre sugestii s-au numărat punerea în funcțiune a instalației semaforizate la orele de vârf și depărtarea marcajelor pietonale dinspre intersecție. Rămâne acum să decidă Primăria ce este de făcut. Acel sens giratoriu este util, însă mai puțin la orele de vârf. Dimineața, între orele 7 și 9 și după-amiaza, între 16 și 18 este cel mai aglomerat", a precizat comisarul Ciprian Sobaru, șeful Biroului Rutier din cadrul Serviciului Rutier Constanța.

Înjurături care mai de care 


Conducătorii auto învață obiceiurile specifice unui ambuteiaj: unghii roase, înjurături porcoase, pe care nici ei nu știau că le cunosc, și întârzieri. Decât să alegi un drum plin de nervi și înjurături, învăluite în claxoane, mai bine o iei frumușel pe rutele ocolitoare. Vei consuma mai mult carburant, vei ocoli, însă, per total, se merită. 


Autoritățile locale precizau, la acea vreme, că toată agitația va dispărea în momentul în care va fi construit un sens giratoriu semaforizat. Problema este că dacă înainte, în momentul în care aveai verde la semafor, treceau 20 de mașini la un interval de două minute, odată cu instalarea sensului giratoriu abia dacă mai trec cinci. Asta pentru că sensul giratoriu este imens și ocupă toată intersecția, iar în sens, șoferii care nu vor să plece din intersecție direct în service circulă cu grijă și destul de încet. 


Comentează știrea

97 comentarii. Pagina 1 din 10. Click pe pagina dorită : 1 2 ...10 
ghe
3 martie 2015
aberatii

Sunteti nebuni si scrieti articole numai de dragul de a fi scrise. Circul zilnic pe acolo si niciodata nu am stat mai mult de 1 minut la coada. Se circula foarte bine.........deh, trebuia sa scrieti si voi ceva sa va justificati leafa

Pintea
4 martie 2015
Semaforizare

Imaginile arata clar ,aglomeratia este pe IC Bratianu .O cauza o reprezinta nr mare de masini care vin pe Bratianu dinspre Centru si care fac stanga spre CET,care practic blocheaza sensul celalalt de circulatie. Alta cauza pe Cumpenei in zona Cora nu exista trecere de pietoni iar masinile vin de pe pod cu viteza si fara restrictii. Niste limitatoare de viteza la coborarea de pe pod ar fi utile. Am uitat asa de usor autobuzul zburator care era sa cada de pe pod.Singura solutie in orelele de varf in intersectie sa functioneze semafoarele . Daca se va lua aceasta hotarare este necesar sa functioneze semafoarele la trecerile de pietoni,altfel masura este inutila. Datorita mall-lui Cora la trecerea de pe IC Bratianu este un trafic pietonal intens ,cateodata ai senzatia ca este un protest pe trecerea de pietoni atat de multa aglomeratie este.

Alex
4 martie 2015
Ptr ghe

Tu poate circuli impreuna cu ceilalti indieni de-a latul strazii pe la zebra in orele de varf si de aia zici ca abereaza ziaristii. Cea mai enervanta si prost gandita intersectie e asta... Nu ca celelalte giratorii nu ar fi. Peste tot in europa, chiar si in orasele mai mici, toate trecerile de pietoni sunt prevazute cu semafoare, vrei sa treci, apesi pe buton, astepti cateva minute pana se face verde si in maxim 20 de min ai trecut strada... Nu ca la noi, sir indian, iti sar de pe trotuar direct in fata masinii fara sa le pese de viata lor.

Alex
4 martie 2015
Imi cer scuze!

"maxim 20 de min ai trecut strada..." - 20 de secunde, am vrut sa zic.

un pretenas
4 martie 2015
Idiotenia lui Mazare

Sensul asta a fost ''comandat'' direct de Mazarica carnaval.Iesea pulimea de la Cora si se stricau ouale in masina.Este ce-l mai de cacat giratoriu din oras.Vii dinspre autostrada vara,si stai ca negunu sa mearga pulimea la CoraLLa trecerea de pietoni ,toate babaciunile fac cite 20 de minute pe trecere.

mr.anaconda
4 martie 2015
sens giratoriu

La noi ca la nimeni. Cand ceva merge bine, vine un BOU cu o idee stralucita si strica tot ce eara bun. Si acest sens giratoriu este o batjocura. Nu exagerez cu nimic cand am prins coada (si nu o data) pe Bratianu aproape de scoala 8. Iar tu Ghe. cred ca ai trecut prin sens la 4 dimineata.

Noutate absoluta !!!
4 martie 2015
Job

Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

job online de acasa
4 martie 2015
job

Un produs de exceptie, in totalitate romanesc isi cauta colaboratorii pentru a fi promovat in mediul online. Este o munca usoara, foarte frumoasa si bine rasplatita, pe care poti sa o faci atat in timpul liber cat si full time. Perspectivele sunt foarte incurajatoare. Propunerea se adreseaza persoanelor care au acces la internet, sunt hotarate si perseverente. Cautam operatori online pt o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

george
4 martie 2015
e bine asa.

oameni bun sensul giratoriu este bine fact pentru toti soferii civilizati ,nu pentru cei care pur si simplu nu stiu ce au de facut in sens ,nu au facut scoala de soferi cu banii de a mamyy.

Neni
4 martie 2015
cora

Probabil tu ai elicopter sau esti pieton....

Răspuns la: aberatii
Adăugat de : ghe, 3 martie 2015
Sunteti nebuni si scrieti articole numai de dragul de a fi scrise. Circul zilnic pe acolo si niciodata nu am stat mai mult de 1 minut la coada. Se...
97 comentarii. Pagina 1 din 10. Click pe pagina dorită : 1 2 ...10 

Articole pe aceeași temă

Vineri, 27 Februarie 2015
Stire din Eveniment : Accident rutier pe strada Zorelelor
Pagina a fost generata in 5.4867 secunde