Inventatorul casetei audio a murit la 94 de ani

217
Inventatorul casetei audio a murit la 94 de ani - 4ab9eb44bdc9db1e2d643d89023a7ec1-1615461056.jpg

Articole recomandate

Lou Ottens, inginerul olandez care a inventat caseta audio, a murit la vârsta de 94 de ani, informează BBC şi Digi24.


Aproximativ 100 de miliarde de casete audio s-au vândut la nivel mondial de la introducerea lor pe piață, în anii '60. Invenția lui Ottens a schimbat felul în care oamenii ascultau muzica. În ultimii ani au existat tentative de a readuce la viața casetele audio, iar mai multe formații cunoscute și-au lansat albumele și pe casete. Inginerul a murit în orașul său natal, Duizel, potrivit unui anunț făcut marți de familia sa. Lou Ottens a devenit șeful departamentului de dezvoltare al companiei Philips în 1960, iar el și echipa sa au creat ulterior caseta audio. În 1963, invenția a fost prezentată la un târg de electronice din Berlin și a devenit rapid un succes mondial.


Ottens a încheiat o înțelegere cu Philips și Sony în urma căreia modelul său a fost patentat drept caseta audio, după ce mai multe companii japoneze au reprodus modelul în diverse mărimi. Când caseta audio a împlinit 50 de ani, Ottens a declarat pentru revista Time că invenția sa a fost o "senzație" încă din prima zi. Lou Ottens a fost implicat și în dezvoltarea compact-discului, iar peste 200 de miliarde de unități au fost vândute până în prezent la nivel mondial.


Inginerul olandez s-a pensionat în 1986. Întrebat despre cariera lui, Lou Ottens a spus că cel mai mare regret al său a fost că Sony, nu Philips, a creat faimosul dispozitiv mobil pentru casete audio, "Walkman"-ul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6683 secunde