Investiții de milioane de lei la Garda de Coastă pentru depistarea mai multor migranți

253
Investiții de milioane de lei la Garda de Coastă pentru depistarea mai multor migranți - fondmigranti-1610467481.jpg

Articole de la același autor

Numărul migranților depistați în județul Constanța, după ce au trecut granița ilegal, a fost dublu în 2020 față de anul anterior. „Vigilența” polițiștilor de frontieră se datorează și investițiilor considerabile făcute în dotări de ultimă generație: camere cu termoviziune, sisteme de supraveghere și echipamente de detectare a documentelor false.

Fie pentru că polițiștii de frontieră constănțeni au fost mai vigilenți în anul care s-a încheiat, fie pentru că numărul migranților care au luat drumul spre țările din vestul Europei pentru a-i creiona o viață mai bună a fost mai mare, cert este că anul 2020 a adus o creștere considerabilă a numărului celor surprinși la graniță, în timp ce o treceau ilegal. De fapt, potrivit datelor furnizate de Garda de Costă, numărul migranților ilegali depistați anul trecut a fost dublu, comparativ cu anul 2019. „În perioada ianuarie – noiembrie 2020, polițiștii de frontieră au depistat pe raza județului Constanța 68 de migranți și cinci facilitatori, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, când au fost depistați 37 de migranți și trei facilitatori. Astfel, cum se poate observa, raportat la perioada similară a anului trecut, în primele 11 luni din acest an atât numărul migranților, cât și cel al facilitatorilor a crescut de aproximativ două ori. În perioada de referință, 58 de migranți au fost depistați la frontiera verde și zece la frontiera maritimă”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă pentru „Cuget Liber”.

Cei mai mulți migranți depistați ilegali în Constanța au fost irakieni (25), urmați de marocani (15) și sirieni (11); de asemenea, au fost mai fost depistați cetățeni din Algeria, Guineea, Libia, Mali, Republica Centraficană, Afganistan, Iran, Vietnam, Albania, Turcia și Bulgaria.

Invariabil, migranții au susținut că încercau să ajungă în vestul Europei.

Dotări de ultimă generație, achiziționate în ultimii ani 


Pentru o gestionare cât mai bună a fenomenului migrației ilegale – mai ales că este o cerință impusă pentru aderarea la Spațiul Schengen – Garda de Coastă a investit considerabil în dotări de ultimă generație.

„În ultimii doi ani, la nivelul instituției au fost achiziționate în vederea combaterii traficului de migranți: camere portabile cu termoviziune, în valoare de 43.200 de lei, autospeciale pe principiul termoviziunii, în valoare de peste 2 milioane de lei, sisteme de supraveghere, în valoare de peste 1,7 milioane de lei, echipamente de detectare falsuri în documente, de peste 680.000 de lei. În continuare, pentru anul 2021, achiziția de echipamente noi se face la nivel centralizat de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră”, ne-au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4138 secunde