Portul Giurgiu intră într-un program de investiții

294
Portul Giurgiu intră într-un program de investiții - portulgiurgiuprograminvestitii-1610563702.jpg
Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică proiectul hotărârii de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici ai investițiilor din portul Giurgiu. Acesta este amplasat pe malul stâng al fluviului Dunărea, în zona kilometrului 489 – 497 și este inclus în rețeaua centrală de porturi TEN-T.

Din cauza vechimii mari a construcțiilor de acostare existente, cu durata de serviciu normată expirată, a exploatării intensive și a schimbării climei, cheurile și accesoriile lor sunt grav deteriorate. Proiectul de investiții prevede refacerea instalațiilor portuare și a gurilor de acces în port, valoarea lucrărilor ridicându-se la 113.932.884 lei, inclusiv TVA. Finanțarea se asigură din fondurile externe nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 și de la bugetul de stat.

Prin realizarea obiectivului de investiții va crește gradul de siguranță al manevrelor de acces în port și a operațiunilor de încărcare și descărcare a mărfurilor.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.1929 secunde