Iohannis: "NATO e cea mai solidă garanție de securitate pentru România"

102
Iohannis:

Articole recomandate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, după vizita la sediul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, că evoluţiile actuale de securitate din vecinătatea directă dovedesc că măsurile luate de Alianţa Nord-Atlantică sunt necesare, scrie Agerpres.


"Evoluţiile actuale de securitate din vecinătatea noastră directă dovedesc, încă o dată, că măsurile luate de NATO sunt necesare, iar România, la rândul său, este hotărâtă să-şi îndeplinească angajamentele asumate, conform deciziilor luate în cadrul Alianţei. Din această perspectivă, rolul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est este cu atât mai important în asigurarea securităţii regiunii Mării Negre", a spus şeful statului, citat de Agerpres.


Preşedintele Iohannis a subliniat că Alianţa Nord-Atlantică promovează şi asigură apărarea colectivă a statelor membre şi a cetăţenilor lor, apără valorile democratice, facilitează cooperarea şi consultarea între aliaţi pe probleme de apărare şi securitate şi previne conflictele, iar Brigada Multinaţională Sud-Est este parte a acestor demersuri.


"Iată de ce NATO reprezintă, fără niciun dubiu, cea mai solidă garanţie de securitate pentru România, aspect deosebit de important, mai ales în condiţiile acutizării riscurilor, ameninţărilor şi provocărilor la adresa securităţii europene. În ceea ce ne priveşte, România îşi va îndeplini toate angajamentele asumate, contribuind astfel la statutul NATO de cea mai puternică şi eficientă Alianţă de apărare colectivă din istorie", a afirmat el.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8625 secunde