Iohannis: Niciun ucrainean, nicio ucraineancă nu vor fi refuzaţi la intrarea în România

161
Iohannis: Niciun ucrainean, nicio ucraineancă nu vor fi refuzaţi la intrarea în România - ndamagfzad1jndvjnwfjzjdjnjfmytm3-1646495684.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, sâmbătă, după vizitarea taberei mobile pentru refugiaţi de la Siret, din judeţul Suceava, că niciun ucrainean şi nicio ucraineancă nu vor fi refuzaţi la intrarea în România, accentuând că autorităţile române vor face toate demersurile pentru a ameliora suferinţa refugiaţilor şi a celor care rămân în Ucraina în situaţii complicate, scrie Agerpres. 


"Daţi-mi voie să vă spun că această situaţie, acest război neprovocat, nejustificat, pornit de Rusia împotriva Ucrainei, a generat o catastrofă umanitară, o catastrofă umanitară care a făcut sute de mii de ucraineni să-şi abandoneze casele, să se refugieze şi mulţi dintre ei ajung şi la noi în România unde sunt bine primiţi. Aş putea să spun unde sunt foarte bine primiţi. Adineauri am salutat un grup de voluntari care cred că este reprezentativ pentru felul cum au reacţionat românii la acest număr mare de refugiaţi. S-au dus imediat în vamă, i-au primit, i-au aşteptat cu haine, cu mâncare şi au continuat aceste acţiuni", a spus Iohannis.


 El a spus că autorităţile române sunt hotărâte să facă faţă aşa cum trebuie acestei situaţii.


"Este o situaţie pe care nu şi-a dorit-o niciun ucrainean şi niciun român, dar noi suntem foarte hotărâţi să facem faţă aici în România aşa cum trebuie acestei situaţii. Vreau să fie clar din capul locului: niciun ucrainean, nicio ucraineancă nu vor fi refuzaţi la intrarea în România, ba mai mult, suntem în discuţii şi cu vecinii din Republica Moldova pentru a-i ajuta şi pe ei. Acolo este de asemenea un număr foarte mare de refugiaţi", a spus preşedintele.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4727 secunde