IPJ Constanța, la bilanț: mai puțini hoți și tâlhari pe stradă, mai mulți șoferi lăsați fără permis!

376

Articole de la același autor

La Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța a sosit ora bilanțului. Oamenii legii au analizat activitatea desfășurată pe parcursul lui 2020, au tras linie, iar concluziile sunt, pe scurt: au avut loc mai puține furturi și tâlhării, mai multe infracțiuni economice, iar cu sau fără restricțiile impuse de pandemia de COVID-19, șoferii au fost la fel de indisciplinați, fiind reținute aproape 4.300 de permise auto!

Anul 2020 a fost unul plin și greu pentru polițiștii constănțeni. Au fost pe stradă mai mult decât în anii anteriori, pentru a veghea la respectarea restricțiilor impuse în vederea limitării răspândirii noului coronavirus și, în unele situații, au ridicat piciorul de pe pedală când a venit vorba de dosare penale. Fie că polițiștii au avut alte preocupări – precum verificarea persoanelor aflate în izolare și carantină! – fie că și hoții au stat mai mult în casă, cert este că statistica arată că, în 2020, în județul Constanța au avut loc mai puține furturi și tâlhării.

„Analiza situației operative în anul 2020 reliefează o scădere de peste 16,5% a infracțiunilor comise contra patrimoniului, față de anul 2019. Infracțiunile de furt prezintă un trend descendent semnificativ, față de anul trecut, fiind sesizate cu 21,37% mai puține fapte. De asemenea, un trend descendent semnificativ înregistrează și infracțiunile de tâlhărie, fiind înregistrate cu 35,29% mai puține fapte față de anul precedent”, a arătat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

În schimb, a crescut numărul infracțiunilor economice constatate. „La nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au fost sesizate 1.332 de infracțiuni economico-financiare, cu 127 mai multe față de anul precedent”, a exemplificat reprezentantul IPJ Constanța.

Pe stradă, participanții la trafic au fost la fel de indisciplinați. E drept, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu peste 42% față de 2019, dar au fost constatate mii de infracțiuni contra siguranței rutiere: șoferi care conduceau beți, drogați sau având permisele reținute. „Au fost constatate 1.538 de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, au fost aplicate 34.665 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 4.297 de permise de conducere și 1.424 certificate de înmatriculare”, a mai precizat Andreea Iliescu.

IPJ Constanța are dotări, dar nu are oameni suficienți!

Anul 2020 a reprezentat pentru IPJ Constanța înnoirea dotărilor. Astfel, inspectoratul a primit de la șefii de la București 156 de autospeciale, 813 pistoale Beretta, 110 căști cu vizor, 205 maiouri antiglonț/ anti-înjunghiere și veste antiglonț și 13 complete blocaj trecere auto. În contextul pandemiei de COVID-9, s-a acordat atenție sporită achiziției de materiale pentru protecția personalului, spun reprezentanții IPJ Constanța.

Din păcate, deficitul de personal a rămas la fel de accentuat. În prezent, deficitul este de aproximativ 20%.

„Gestionarea resurselor umane reprezintă o prioritate și s-a avut în atenție, permanent, încadrarea funcțiilor din statul de organizare, în prezent instituția noastră având un procent de ocupare a funcțiilor prevăzute de 80,4%, din care: ofițeri 73,3%, agenţi 82,8% și personal contractual 76 %”, au mai arătat reprezentanții IPJ Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4189 secunde