ÎPS Teodosie s-a prezentat la Parchet pentru audieri

564
ÎPS Teodosie s-a prezentat la Parchet pentru audieri - 2847ae92568a53bda4d5c3d12bbbc0c7.jpg
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, s-a prezentat, ieri, la Parchetul General, pentru a fi audiat în urma dezvăluirilor ziarului "România Liberă", potrivit căruia ar fi cerut bani și cadouri pentru a-l ajuta pe un reporter să se înscrie la facultate și să devină preot.
Potrivit unor surse judiciare, ÎPS Teodosie s-a mai prezentat o dată la Parchetul General, luna aceasta, când ar fi refuzat să facă orice fel de declarație.
Dosarul în care este cercetat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a ajuns la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța și-a declinat com-petența în acest caz, în mai, întrucât ÎPS Teodosie are calitatea de Înalt prelat.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța și-a declinat competența în acest caz, după ce a primit o adresă de la Arhiepiscopia Tomisului în care se precizează oficial calitatea Înaltului prelat. Arhiepiscopul Tomisului face parte din Marele Cler, iar, potrivit legii, ierarhii care aparțin acestei categorii pot fi cercetați numai de către Parchetul General.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Constanța, Adina Florea, instituția s-a autosesizat pentru infracțiunea de luare de mită și complicitate la fals intelectual. Parchetul se autosesizase și față de inspectorul Biroului Catehizare, părintele Emil Cosmin Brăescu, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită și fals intelectual.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.22 secunde