ISU Dobrogea recomandă: ATENȚIE LA ARTIFICII!

203
ISU Dobrogea recomandă: ATENȚIE LA ARTIFICII! - 2-1577689988.jpg

Articole de la același autor

Nu este Revelion fără magia luminilor și a artificiilor. Situația înregistrată în anii anteriori scoate în evidență faptul că utilizarea și folosirea ilegală a produselor pe bază de amestecuri pirotehnice s-a soldat, nu de puține ori, cu incidente urmate de autoaccidentarea persoanelor care le-au folosit, dar și cu provocarea de incendii.

Pentru diminuarea riscului de incendiu în perioada imediat următoare, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța recomandă respectarea următoarelor măsuri:

- nu utilizați artificiile, petardele, rachetele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spații închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc și pe terase. Astfel de activități se vor desfășura în strictă conformitate cu legislația în vigoare, în aer liber, la distanțe de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și autovehicule;

- nu permiteți copiilor utilizarea unor asemenea mijloace pirotehnice;

- păstrați în locuri sigure chibriturile și brichetele;

- totodată, mijloacele pirotehnice se pot achiziționa numai din spații comerciale autorizate, iar utilizarea lor se va realiza cu respectarea instrucțiunilor menționate de producător.

Dincolo de riscul de incendiu, paramedicii SMURD atrag atenția că, atunci când sunt folosite necorespunzător, artificiile pot provoca arsuri pe mâini și pe față, dar și răni grave la nivelul ochilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5181 secunde