ISU Dobrogea va beneficia de o autoutilitară de cercetare nucleară

2884
ISU Dobrogea va beneficia de o autoutilitară de cercetare nucleară - centralanuclearacernavoda1316552-1325244307.jpg
Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila va fi dotat anul viitor, prin Programul Operațional Regional, cu o autospecială de cercetare nucleară, biologică, chimică și radiologică, pentru a interveni în cazul în care apar probleme legate de transportul deșeurilor nucleare pe Dunăre sau accidente la centrala de la Cernavodă, informează Agerpres. Potrivit inspectorului-șef al ISU Brăila, colonel Florin Silvi, Brăila a fost aleasă pentru a fi dotată cu această autospecială, deoarece are cea mai mare porțiune de Dunăre dintre toate județele prinse în acest proiect care va fi derulat cu fonduri europene.

"Având în vedere transportul de deșeuri nucleare pe Dunăre, s-a luat în calcul că la Brăila există cea mai mare porțiune de Dunăre. Transportul deșeurilor nucleare pe Dunăre nu este frecvent, o dată la trei luni sau chiar la șase luni. Noi având cea mai mare porțiune de Dunăre, s-a propus ca această autospecială să fie la Brăila, ținând cont că și Cernavodă este tot lângă noi. Dacă este nevoie, putem interveni foarte rapid, dar sperăm să nu fie nevoie", a declarat Florin Silvi.

ISU Brăila este prins într-un proiect european de dotare cu echipamente a tuturor inspectoratele pentru situații de urgență din Regiunea de Sud-Est, respectiv Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea și Constanța. Scopul proiectului constă în îmbunătățirea capacității de răspuns în situații de urgență la nivelul Regiunii Sud-Est, prin redu¬cerea timpului de intervenție pentru acordarea primului ajutor calificat și pentru intervenții în situații de urgență, de la 12,5 minute la 9 minute în mediul urban din Brăila și de la 99 de minute la 60 de minute în cel rural. Valoarea totală a proiectului este de 51.514.560 de lei, din care finanțare nerambursabilă de 40.697.440 de lei, iar contribuție proprie de 846.560 de lei, durata de implementare fiind estimată la 24 de luni.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt cele șase Inspectorate pentru Situații de Urgență din Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea, iar beneficiarii indirecți, cele 2,8 mi¬lioane de persoane, câte se află în regiunea de sud-est.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Incendiu la Medgidia, lângă Lafarge
Pagina a fost generata in 0.3744 secunde