Jan Sand Sorensen, ambasadorul ONU în România, în vizită la ISU "Dobrogea"

442
O delegație oficială a Organizației Națiunilor Unite, condusă de reprezentantul ONU în România, Jan Sand Sorensen, a vizitat, ieri, Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție (CASI) din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) "Dobrogea" al județului Constanța.
Jan Sand Sorensen este rezident coordonatorul Națiunilor Unite în România și, totodată, reprezentantul rezident al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), agenție a ONU care a cofinanțat proiectul "Dezvoltarea Capacității pentru Situații de Urgență" implementat în cooperare cu Ministerul Administrației și Internelor prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
Oficialul ONU a vrut să vadă stadiul real în care se află CASI și să cunoască personalul care va deservi acest centru. Întâmpinat de prim-adjunctul ISU "Dobrogea", col. Mihai Leonov, reprezentantului ONU i s-au prezentat structura operativă și tehnica de intervenție a Grupului 2 Pompieri și ulterior i s-au prezentat infrastructura și echipamentele CASI. Organizarea, dotarea și echiparea CASI, dar și echipa de scafandri a ISU "Dobrogea", au fost prezentate de către șeful centrului, mr. Adrian Hornea.
La finalul vizitei, Jan Sand Sorensen a apreciat modul în care s-au executat lucrările de amenajare a centrului și implicarea părții române în acest proiect.
Până în prezent, pentru înființarea Centrului de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție s-au cheltuit aproximativ 145.000 USD, jumătate din sumă reprezentând numai contravaloarea echipamentelor necesare pentru scufundări. Oficial, CASI își va începe activitatea în perioada următoare, când va sosi la Constanța și prima serie de cursanți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.5058 secunde