Jandarmii, extrem de activi în perioada minivacanței de 1 Mai

161
Jandarmii, extrem de activi în perioada minivacanței de 1 Mai - jandarmi1-1556174506.jpg
Aproximativ 150 de jandarmi vor veghea asupra liniștii publice în perioada 26 aprilie - 1 mai, în Constanța, Năvodari, Mamaia, Eforie, Techirghiol, Costinești, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai și Vama Veche. Ei vor fi însoțiți de lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță pentru cei care vor alege litoralul Mării Negre drept destinație în vederea petrecerii perioadei de minivacanță.


În aceeași perioadă, concomitent cu menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, peste 400 de jandarmi constănțeni vor avea în atenție siguranța participanților la evenimentele ce vor fi organizate în zona de competență, astfel: evenimentul muzical Sunwaves în perioada 25 aprilie - 1 mai; festivalul gastronomic Du Bonheur în perioada 25 aprilie - 01 mai; Sunset Festival la Vama Veche în data de 30 aprilie; competiția sportivă de kureș(lupte tătărești) ce va avea loc în Valu lui Traian în data de 01 mai; evenimentul cultural-artistic Ziua Mangaliei în data de 01 mai; Ziua comunei Oltina în data de 29 aprilie; meciul de fotbal Axiopolis Cernavodă - C.S. Făurei în data de 26 aprilie; meciul de fotbal dintre Dunărea Călărași și FC Hermannstadt în data de 27 aprilie; meciul de baschet feminin C.S.Phoenix Constanța - C.S.U.Cluj în data de 30 aprilie; activitatea de picnic din zonele Cheile Dobrogei și Fântânița în perioada 29 aprilie - 01mai; 


De asemenea, în perioada 26 aprilie -1 mai, jandarmii constănțeni vor fi prezenți în stațiile feroviare alături de polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța, în timpul sosirii/plecării trenurilor de călători.


Totodată, în această perioadă, peste 140 de jandarmi vor acționa zilnic pentru asigurarea pazei și protecției instituționale la cele 34 de obiective din județul Constanța.


În zonele de competență, echipajele de jandarmerie vor fi în măsură să acționeze în cel mai scurt timp pentru luarea măsurilor legale, în situația săvârșirii unor fapte antisociale. 


În perioada minivacanței, jandarmii constănțeni vor desfășura și acțiuni informativ-preventive pe linia respectării normelor legale referitoare la activitățile de picnic, în scopul conștientizării cetățenilor cu privire la importanța deosebită a protejării mediului înconjurător, dar și pentru prevenirea incendiilor în zonele împădurite.


Reamintim turiștilor că se poate solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență – 112 sau prin sesizarea celui mai apropiat echipaj, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârșirea unor astfel de fapte.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5041 secunde