"Jeg", dat în urmărire de polițiști în afacerea ilegală cu excavatoare

540
Șase persoane sunt suspectate că au sustras, prin acte de violență sau prin înșelăciune, patru buldoexcavatoare, în valoare de 240.000 de euro, cu intenția de a le vinde.
Cinci dintre suspecți au intrat deja pe mâna anchetatorilor, patru dintre ei fiind arestați iar unul cercetat în stare de libertate. În schimb, Mihai Encică, zis "Jeg", se sustrage anchetei, astfel că polițiștii l-au dat în urmărire națională.
La data de 29 octombrie 2010, polițiștii au blocat, pe drumul ce leagă Hârșova de Constanța, un autotren staționat pe care se aflau două utilaje tip buldoexcavator ce aparțineau unei societăți comerciale din Galați. Din cercetările efectuate a reieșit că acestea au fost închiriate de Claudiu Silviu Mihai și fostul polițist de frontieră Silviu Corbeanu, cu ajutorul lui Marian Raul Caramilea, în aceeași zi, prin inducerea în eroare a conducerii firmei deți-nătoare, motivând că au de executat lucrări de excavație pe raza județului Constanța. Oamenii legii susțin că suspecții intenționau să vândă utila-jele lui Vasile Oancea, din Piatra Neamț, contra sumei de 9.000 de euro și a unui autoturism.
Cei patru au fost prinși în flagrant în momentul tranzacției, asupra lor fiind găsite autoturismul, ce fusese dat în urma unei înțelegeri anterioare de către Oancea lui Corbeanu, 4.600 de euro și 11.400 de lei, bani cu care urmau să fie plătite utilajele. Prejudiciul, în valoare de 120.000 de euro, a fost recuperat integral, prin predarea celor două utilaje societății prejudiciate.
În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că Silviu Corbeanu împreună cu Mihai Encică și Constantin Muraru au comis și o tâlhărie, având ca obiect un buldoexcavator. Potrivit anchetatorilor, utilajul, evaluat la 60.000 de euro, a fost sustras în noaptea de 10 octombrie, de la o societate din Galați după ce paznicul firmei a fost bătut cu bestialitate.
Totodată, ca urmare a extinderii cercetărilor, s-a mai descoperit că suspecții au mai comis o faptă de înșelăciune la data de 25 octombrie 2010. Și de această dată, obiectul înșelăciunii a fost tot un buldoexcavator, în valoare de aproximativ două miliarde de lei vechi, ce a fost recuperat la data de 30 octombrie 2010, din orașul Buhuși, județul Bacău.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 02 Noiembrie 2010
Stire din Eveniment : Extrădat autorităților franceze
Pagina a fost generata in 1.7993 secunde