Muzica românească interbelică, reînviată de Tudor Gheorghe la Casa de Cultură

879
Muzica românească interbelică, reînviată de Tudor Gheorghe la Casa de Cultură - 350c1224155ac8f9b55a7338c5d6cdae.jpg
Povești de dragoste sau cu iz politic din perioada interbelică, interpretate la acea vreme de Moscopol și de Zavaidoc, au fost cântate duminică seară de maestrul Tudor Gheorghe, în sala arhiplină a Casei de Cultură Constanța.
În fața publicului de la malul mării, artistul a fost protagonistul unui adevărat act de cultură - o nouă etapă a proiectul său de reabilitare culturală prin promovarea operelor de artă autohtone. Maestrul a fost însoțit de membri ai Orchestrei Simfonice a Filarmonicii din Craiova, reuniți sub numele Arkadia și aflați sub coordonarea dirijorului Marius Hristescu. Așa cum și-a obișnuit publicul, Tudor Gheorghe nu a ezitat să interacționeze cu cei aflați în sală, povestind, glumind și împărtășindu-le câteva dintre fanteziile sale politice. Astfel, maestrul își imaginează o seară dansantă organizată de Parlament, eveniment la care nu ar ezita să cânte. Balul ar fi deschis de Roberta Anastase și de Victor Ponta, "care se înțeleg din priviri". Artistul duce plăsmuirea pe cote și mai înalte, o altă pereche pe care o vede dansând în Parlament fiind Olguța Vasilescu și Crin Antonescu…
Așa cum ne-a declarat la finalul spectacolului, cu acest eveniment maestrul a încheiat o perioadă la care nu se va mai întoarce. Tudor Gheorghe a precizat, totodată, că se gândește la un spectacol care să cuprindă cântece naționale, impregnate de spirit patriotic, pe care dorește să-l realizeze alături de Corul și Fanfara Armatei.
Discuția pe larg cu maestrul o veți putea citi în ediția de week-end a ziarului "Cuget Liber", în paginile de Timp Liber.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2111 secunde