Judecat pentru evadare

257
Deținutul care, la începutul lunii martie, a pus pe jar zeci de polițiști din Constanța și Mangalia, după ce a evadat din Penitenciarul de Maximă Siguranță de la Poarta Albă, a fost trimis în judecată. El va fi cercetat pentru comiterea infracțiunii de evadare.

Dragoș Zarchiz Cristea, de 30 de ani, din Mangalia, a fost încarcerat în penitenciar ca urmare a unei pedepse de un an de închisoare pentru comiterea infracțiuni de conducere fără permis pe drumurile publice. Ba, mai mult, anterior, bărbatul fusese condamnat la trei ani de detenție pentru furt calificat.
Pe timpul detenției, individul a dat dovadă de un comportament adecvat, motiv pentru care comisia de disciplină din cadrul închisorii a decis ca el să-și ispășească pedeapsa în regim semideschis, cu atât mai mult cu cât mai avea două luni până ce intra în comisia de eliberare condiționată.
El își desfășura activitatea în apropierea clădirii administrative a închisorii, unde supraveghea un hidrofor, aflat în exteriorul penitenciarului.
În regim de muncă semideschis deținuții nu sunt supravegheați în permanență, astfel că Dragoș Zarchiz Cristea la momentul evadării se afla singur la punctul de lucru.
La data de 10 martie, în jurul orei 11, bărbatul s-a decis să evadeze și și-a pus planul în acțiune. Cristea a părăsit punctul de lucru și s-a dus la concubina sa, care îi spusese anterior că nu mai dorește să continue relația pe care o aveau. Femeia era acasă și au hotărât sa meargă pe câmp să discute, încercând să-l convingă să se predea polițiștilor. În cele din urmă, susținând că îi este frig, Irina Aldea s-a întors acasă și a sunat la 112 și a anunțat unde se află bărbatul.
În aceeași zi, Cristea a fost prins de polițiști pe islazul localității Valu lui Traian.
În timpul audierilor, el a recunoscut comiterea faptei, dar a declarat că a evadat la îndemnul concubinei Irina Aldea. El a mai spus că, după ce a discutat cu mama sa și cu reprezentantul penitenciarului la telefon, a decis să se predea. Pentru aceste motive, Cristea a declarat că nu se consideră vinovat de comiterea infracțiunii de evadare. Dosarul a fost trimis pe rol la Tribunalul Constanța, unde urmează să se stabilească primul termen de judecată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6051 secunde