Judecătorii îi dau voie lui Emil Oprea să părăsească localitatea, dar nu și țara

557
Judecătorii îi dau voie lui Emil Oprea să părăsească localitatea, dar nu și țara - 4ea5d729c4b75c71f5b60c5756036e4b.jpg
Ieri, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au respins recursul declarat de procurori împotriva deciziei Tribunalului Constanța prin care s-a dispus înlocuirea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea cu aceea de a nu părăsi țara în ceea ce-l privește pe Emil Oprea. Decizia este definitivă.
Bărbatul, alături de alte patru persoane, este acuzat de punere, fără drept, în circulație a unor documente tipizate utilizate în domeniul fiscal, cu regim special, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații, spălare de bani și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, fapte penale aflate în concurs real și comise în formă continuată.
În luna aprilie a.c., magistrații constănțeni dispuseseră punerea în libertate a lui Oprea și înlocuirea arestului preventiv cu obligarea de a nu părăsi localitatea.
Emil Oprea a fost dat în urmărire internațională încă din 2007, după ce, în perioada 2002 - 2003, a creat un prejudiciu de 165 miliarde de lei vechi statului român, prin obținerea ilegală a sumei respective cu titlu de TVA, și a fost prins în America, în luna ianuarie 2009.
El este acuzat că ar fi efectuat 30 de operațiuni de export fictive cu măști de gaze, pentru care, de altfel, a și primit banii respectivi cu titlu de TVA.
Cele 30 de operațiuni de export cu măști de gaze pentru care au fost obținute sumele de bani nu au fost realizate niciodată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4138 secunde