E oficial!

Taxe și impozite mai mari cu 20% pentru constănțeni, în 2010

873
Taxe și impozite mai mari cu 20% pentru constănțeni, în 2010 - fe7fb5b07e72161a27cca446df46743e.jpg
Taxe și impozite mai mari cu 20%, în 2010, pentru constănțeni și mai mulți litri de combustibil pentru mașinile din ograda Primăriei Constanța, astea au fost doar două dintre deciziile luate ieri, în cadrul ședinței ordinare de consiliu local, de către aleșii constănțeni. Au mai fost adoptate și hotărârile privind construirea unei subtraversări către Complexul Comercial TOM, dar și a unui nou centru comercial în Constanța, respectiv CORA.

Cele 29 de proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local de ieri nu au pus prea mari probleme aleșilor. Ședința a fost deschisă cu supunerea la vot a proiectului privind impozitele și taxele locale pentru 2010. Acestea au fost majorate, prin hotărâre de Consiliu Local, cu 20%, mărire care provine din aplicarea unei hotărâri de guvern care impune acest lucru la nivelul întregii țări. Trebuie menționat că administrațiile locale au posibilitatea să aplice și ele o majorare de 20 de procente, dar dacă e să ne luăm după declarațiile primarului Radu Mazăre, acest lucru nu se va întâmpla. Rămâne de văzut dacă administrația locală constănțeană va rămâne consecventă în acest sens și după alegerile prezidențiale. Revenind la hotărârea adoptată ieri, ea a primit și trei voturi "împotrivă". Este vorba de consilierii PNL, respectiv Constantin Matei, Ovidiu Cupșa și Victor Manea, care nu și-au dat acordul pe respectivul proiect.

Unde-i lege-i și tocmeală
După ce la ședința ordinară anterioară fusese retras de pe ordinea de zi, în convocatorul întâlnirii de ieri s-a regăsit proiectul de hotărâre privind stabilirea consumului lunar de carburanți pentru autovehiculele utilizate de Primăria Municipiului Constanța. Trebuie menționat că primarul a anunțat la sfârșitul lui septembrie că retrage proiectul pentru a căuta o portiță să aloce mai mult combustibil decât prevede… legea. Proiectul a trecut ieri fără a ridica aleșilor prea multe semne de întrebare. Potrivit hotărârii, angajații Primăriei Constanța se vor lăfăi de acum înainte în 200, respectiv 250 de litri de combustibil pe lună pentru fiecare mașină DE SERVICIU din dotare (și vorbim aici de 55 de mașini ale Primăriei Constanța și 11 ale Poliției Comunitare), fie că este ea folosită în timpul orelor de program sau, așa cum ne-am obișnuit să le vedem, și în week-end sau seara târziu în parcările centrelor comerciale.
Doar liberalul Constantin Matei a intervenit cu o întrebare retorică pe proiect: dacă tot s-a găsit o soluție pentru a aloca mai mut combustibil decât prevede legea pentru mașinile din dotarea Primăriei, de ce nu s-a încercat o alternativă și pentru menținerea taxelor și impozitelor pentru 2010 la nivelul anului în curs?! Răspunsul sec: așa spune legea!
Prin hotărârea adoptată ieri, Mazăre a reușit se pare să ridice cota pentru mașinile poliției comunitare de la 200 cât anunța în septembrie, la 250 de litri.

Schimb de case
Consiliul Local Constanța a adoptat ieri și o modificare la regulamentul cadru și metodologia privind condițiile de înscriere, selectare și repartizare a locuințelor ieftine pentru tineri. "Titularii antecontractelor de vânzare - cum-părare pentru primele 1044 de locuințe (324 de garsoniere și 720 de apartamente) construite în cadrul Programului Construire locuințe ieftine pentru tineri destinate cumpărării pot face schimb între ei (din garsonieră în apartament și invers) cu acordul părților contractante", se menționează în hotărârea adoptată ieri de Consiliul Local Constanța.

Ordine suplimentară cu greutate
Nouă dintre hotărârile adoptate ieri au fost introduse pe ordinea de zi suplimentară. Printre ele s-au numărat două PUZ-uri, unul pentru un teren în suprafață de 50.742,2 metri pătrați, unde va fi construit Complexul Comercial CORA, pe strada Cumpenei nr. 2, și un altul pentru introducerea unui teren în suprafață de 4 hectare în intravilan și construirea unui show-room și service auto Porsche, pe DN3A.
Consilierii locali au fost ieri de acord cu demararea lucrărilor de sistematizare a circulației auto în zona Carrefour. Mai exact, este vorba despre construirea unei subtraversări a actualului traseu al DN2A, în zona de acces la Complexul Comercial TOM. Lucrările vor demara în primăvară, vor costa aproximativ 10 milioane de euro, cheltuielile urmând a fi suportate de investitori.
Tot în ședința de ieri și tot pe ordinea de zi suplimentară a fost adoptată și hotărârea privind preluarea terenului în suprafață de 15.754,68 mp din zona Spitalului Județean Constanța în administrarea Consiliului Local Constanța. Potrivit primarului Radu Mazăre, aici urmează să se construiască parcări și un sens giratoriu pentru fluidizarea circulației în zonă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8442 secunde