Jumătate de tonă de COCAINĂ, găsită în baxuri de banane. Au ajuns în țară prin portul Constanța?

973

Articole de la același autor

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii D.I.IC.O.T. Structura Centrală, au descoperit, luni, 26 iulie, într-un depozit din județul Ilfov, 503 kilograme de cocaină, disimulată în 35 de baxuri de banane. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că respectiva cantitate de cocaină ar fi ajuns pe teritoriul României, într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, de proveniență Columbia, achiziționat dintr-un stat al Uniunii Europene.

Valoarea de piață a drogurilor indisponibilizate este de aproximativ 25 de milioane de euro, au anunțat anchetatorii

În cauză, se efectuează investigații sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de Legea 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Europa Liberă, drogurile ar fi ajuns în Europa prin portul Anvers din Belgia, iar ulterior au intrat în România prin portul Constanța, de unde baxurile cu banane au fost transportate în depozitul de legume-fructe din zona Chiajna. Drogurile au o puritate de 98%, fiind descoperite în 40 de cutii care ar fi trebuit să conțină banane, în realitatea acestea fiind pline cu pachete de 10 și 15 kilograme de cocaină. În acest moment, autoritățile competente încearcă să afle destinatarul final al mărfii și cum a intrat în țară fără un minim control la frontiere. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.418 secunde