Klaus Iohannis: "E nevoie de protejarea pădurilor României"

151
Klaus Iohannis:
Președintele Klaus Iohannis a participat vineri la evenimentul de lansare a Campaniei Naționale de Împădurire "O pădure cât o țară", pe Șantierul de împădurire Uliești, din cadrul Ocolului Silvic Găești, județul Dâmbovița, potrivit Digi 24.

"Trebuie să fim conștienți că problema climei este foarte serioasă, iar studiile arată că cea mai eficientă măsură de a combate schimbările climatice este plantarea de păduri", a declarat Klaus Iohannis, înainte să planteze împreună cu ministrul mediului și cu premierul Orban un stejar. "Pentru mine personal e o mare bucurie că putem să începem azi această campanie de replantare. Pădurile sunt aurul verde al României și acest aur trebuie protejat și înmulțit. Avem încă păduri care sunt foarte valoaroase. Avem păduri care pot fi exploatate, dar dacă ne uităm în jur, aici unde suntem astăzi este un rest din ce pe vremuri se numea Codrii Vlăsiei, care s-au întins cât vedeai cu ochii. Astăzi mai avem doar câteva zone mici unde este pădure. Pădurea trebuie protejată. E inadmisibil ca în secolul 21 să avem tăieri ilegale masive. Și îi rog pe decidenți să găsească noi instrumente pentru a proteja pădurile României. Instrumentele folosite de guvernele PSD s-au dovedit a fi insuficiente. E nevoie de protecție. E nevoie acolo unde au fost păduri pentru exploatare să se exploateze, dar în mod organizat și legal", a declarat Klaus Iohannis.

La campania de împădurire au fost prezenți și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, premierul Ludovic Orban și premierul desemnat Florin-Vasile Cîțu.

Conform unui comunicat al Ministerului Mediului, este cea mai mare campanie de împădurire din ultimul deceniu, urmând a fi plantate peste 2500 de păduri. "Campania Românii PLANTEAZĂ: O PĂDURE CÂT O ȚARĂ! are deja deschise peste 13.000 de șantiere de împădurire, dispuse la nivel național, în toate județele țării. Precizăm că în cadrul celei mai mari campanii de împădurire din ultimul deceniu vor fi plantate peste 2.500 de păduri de la ZERO, completate alte 7.000 de păduri tinere, și împădurite circa 1.000 hectare de terenuri degradate", se arată în comunicatul de presă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5877 secunde