Concurs Kovesi: Un magistrat de carieră trebuie să se bucure de o pensie specială

257

Articole recomandate

Procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi, a declarat, vineri, la Iași, că un magistrat de carieră, cu cel puțin 25 de ani vechime, trebuie să se bucure la finalul carierei de o pensie specială, transmite corespondentul NewsIn.
"Astăzi (vineri, n.r.) a avut loc o întâlnire între CSM, Ministerul Public, Înalta Curte de Casație și Justiție și Ministerul Justiției. Opinia exprimată de reprezentanții Ministerului Public a fost că trebuie menținută pensia de serviciu. De această pensie de serviciu anticipată, respectiv cea cu 25 de ani vechime, trebuie să beneficieze magistrații de carieră, iar în ceea ce privește cuantumul sau modul în care se va calcula pensia, să fie cât mai aproape de calculele făcute până în prezent. Din punctul nostru de vedere, un magistrat de carieră, care toată viața are niște interdicții, trebuie să de bucure la finalul carierei de o pensie specială", a declarat, în conferință de presă, procurorul general.
Kovesi a adăugat că magistrații nu se consideră deasupra celorlalte categorii profesionale, subliniind că dacă se realizează această raportare, ea trebuie făcută strict la activitatea pe care o depun magistrații în decursul unei cariere de 25 de ani.
"Sigur că ne-am dori ca și celelalte categorii profesionale să beneficieze de aceleași drepturi, nu ne considerăm deasupra lor", a mai spus procurorul general.
Procurorul general al României a participat, vineri, la ședința de bilanț a Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. Kovesi a apreciat că activitatea Parchetului ieșean s-a îmbunătățit în ultimii trei ani și a subliniat că Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași este pe locul trei în țară în ceea ce privește dosarele soluționate cu rechizitoriu.
Potrivit procurorului general, s-a înregistrat o ușoară scădere a operativității, dar, susține Kovesi, acest lucru se datorează fluctua-țiilor de personal.
"O altă problemă este cea privind calitatea soluțiilor, există un număr destul de mare de soluții care sunt infirmate de șefii ierarhici ai procurorilor, dar nu este un procent îngrijorător", a precizat Kovesi, adăugând că astfel de situații sunt monitorizate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7643 secunde